Medicul Adrian Marinescu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum trebuie să ne protejăm de virusul SARS-CoV-2.
Care sunt cele mai eficiente măsuri de prevenție și protecție împotriva COVID-19
Medicul îi sfătuiește pe oameni să nu uite de măsurile de protecție pe care trebuie să le respectăm de la începutul pandemiei. Acesta a mai precizat că vaccinarea este cea mai importantă măsură de protecție.
”În primul rând, vaccinarea care are ca principal obiectiv, împiedicarea formelor complicate. Practic, vaccinarea înseamnă că împiedică evoluţia pacientului către paturile de Terapie Intensivă. Oricât de mult ar creşte acest număr al paturilor de Terapie Intensivă, să ştiţi că pacientul care ajunge acolo, e un pacient critic, care are de cele mai multe ori, o evoluţie imprevizibilă, chiar dacă are pat la Terapie. Ideea e să găseşti o variantă care să prevină.
Şi în primul rând e vaccinarea. De asemenea, sunt măsurile despre care am auzit de când a început pandemia şi cred că acum ar trebui să le punem în practică. Şi nu pentru că există restricţii, sau că ne obligă cineva, ci pentru că ştim sigur ce anume ne protejează. Şi mă refer şi la evitarea unor zone aglomerate, evitarea spaţiilor închise în care să fim mai mulţi. Cred că ştim foarte bine ce avem de făcut. Și cum să purtăm masca corect, şi regulile de igienă, și tot ce am făcut de-a lungul pandemiei”, a spus Adrian Marinescu.
Citeste si: Masca de protecție devine din nou OBLIGATORIE pe stradă! CNSU a decis
Adrian Marinescu a mai spus că masca de protecție sanitară nu ne oferă garanția că nu ne vom infecta.
Medicul a subliniat că ea doar reduce riscul, însă numai dacă este purtată corespunzător.”Garanţie nu există niciodată. Nu e vreo măsură de prevenţie care să asigure vreo garanţie, sau să ştim 100% că nu ne vom infecta, dar reduce foarte mult riscul, dacă e purtată corect, dacă e shimbată la timp şi dacă vine la pachet cu celelalte măsuri, pentru că este clar, că dacă sunt într-o cameră super aglomerată, degeaba vom sta cu mască, dacă va fi o încăpere neaerisită.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul