Ce pot păți cei care refuză să poarte masca de protecție pe stradă? Autoritațile au luat întăriri

Autor: Madalina Maftei

Masca de protectie obligatorie pe strada 

Sursa: Pixeles

Masca de protecție a devenit obligatorie de miercuri, 6 octombrie, pe stradă, în anumite condiții, în localitățile care au depășit rara de 6 la mie. Ce pot păți cei care refuză să poarte masca de protecție pe stradă?

Masca de protecție este din nou obligatorie pe stradă, în localitățile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 6 la mia de locuitori. Însă, sunt anumite condiții în care masca nu este obligatorie, în spațiile publice deschise.

Când se fac excepții de la purtarea măștii de protecție

Potrivit ultimei hotărâri adoptate de autorități, masca este obligatorie pe stradă și în spațiile publice deschise dacă zona respectivă este aglomerată, dar și atunci când interacționează cu alte persoane, decât cele cu care locuiesc.

”Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască”, precizează oficiali din cadrul Ministerului Sănătății.

În același document se arată că dacă mergi pe stradă sau în locuri publice în care nu este aglomerat, și ești singur sau cu familia/ persoanele din casa ta, poți sta fără mască.

Totodată, de la purtarea măștii sunt scutite și persoanele care desfășoară activități în spațiile publice, inclusiv sportive.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Raed Arafat, noi declarații despre intrarea României în lockdown. Iau sau nu autoritățile în calcul această variantă?

”Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”,  se arată în comunicat.

Totodată, excepții pot fi stabilite: ”la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”.

Ce pot păți cei care refuză să poarte masca de protecție pe stradă

Masca de protecție este din nou obligatorie pe stradă, iar cei care refuză să respecte această măsură, potrivit regulilor menționate mai sus, pot fi amendați de către autorități.

Citeste si: Când se termină valul 4 al pandemiei? Raed Arafat, vestea momentului pentru români

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.