Carantină totală din nou în România? Vestea de care toată lumea se teme. La ce trebuie să ne așteptăm

Autor: Madalina Maftei

Este carantina cea mai buna optiune in Romania?

Sursa: Facebook

Carantina totală s-ar putea reintroduce în România. Marcel Ciolacu a lămurit ce s-ar putea întâmpla dăcă se va lua această măsură la nivel național.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat ce s-ar putea întâmpla în țara noastră dacă măsura de carantinare s-ar impune la nivel național. Acesta a subliniat că instaurarea acestei măsuri ar putea genera tensiuni sociale periculoase.

Este carantina totală cea mai bună opțiune pentru România?

Marcel Ciolacu a precizat, în cadrul unei intervenții la un post de radio, că impunerea carantinei la nivel național ar putea genera tensiuni sociale periculoase, pe motiv că populația nu ar mai fi pregătită pentru încă o carantinare. 

”Nu cred ca Romania mai este pregatita de un lockdown. Cred ca lumea nu ar mai accepta. Cred ca ar fi chiar periculos”, a spus Marcel Ciolacu.

România traversează o perioadă critică pe fondul pandemiei de coronavirus, mai multe localități din țara noastră au depășit rata de infectare de 6 la mie, astfel autoritățile a întărit măsurile de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2. Spitalele sunt pline, paturile libere de la ATI lipsesc cu desăvârșire, iar oamenii stau pe holurile secților de terapie intensivă în speranța că se va elibera vreun loc.

Citeste si: Ce pot păți cei care refuză să poarte masca de protecție pe stradă? Autoritațile au luat întăriri

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marcel Ciolacu, liderul social-democrat, a continuat prin a sublinia că actualul Guvern nu are grijă de cei care s-au infectat, precizând răspicat că nu mai există medicamente în spitale pentru tratarea acestora.

Acesta a mai precizat că medicul Adrian Streinu Cercel încearcă să facă rost de medicamente din alte state membre ale Uniunii Europene.

”Nu mai sunt medicamente in spitale pentru bolnavii de COVID.

Lasam acest Guvern sa continue? (…) Nu mai avem anticorpi monoclonali la Matei Bals. Nu a mai cumparat Guvernul. Cat au fost gratuiti, i-am folosit, pe urma Guvernul a decis ca nu e o prioritate sa ii cumparam si acum nu exista. Dl Cercel incearca sa vorbeasca in alte state europene sa primeasca de acolo”, a zis social-democratul.

Situația din spitalele din România este dramatică, bolnavii COVID au devenit o prioritate pentru cadrele medicale, în timp ce bolnavii care suferă de alte afecțiuni, care nu sunt la fel de grave, au fost puși în așteptare.

Citeste si: Raed Arafat ar putea fi propus pentru postul de premier tehnocrat. Ce a declarat Klaus Iohannis

 

 

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.