Incidenţa în Bucureşti continuă să crească alarmant în fiecare zi. Marți, 12 octombrie, a ajuns la 14,71 la mie

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 04 aug 2022, 01:25

Rata de infectare crește în fiecare zi în București.

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat marți că rata de infectare în Capitală a atins un prag record.

Incidență de infectare record în București

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, calculată la 14 zile, este în continuă creștere în București. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 12 octombrie 2021: Record absolut de infectări! Aproape 17.000 de cazuri noi și 442 decese!

Potrivit DSP, rata de infectare din Capitală a ajuns, marţi, la 14,71. Luni a fost 14,2 la mie, duminică a fost 13,6, iar sâmbătă 12,65. În acest context, sistemul medical este la un pas de colaps, iar autoritățile încearcă suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Un bărbat, infectat cu COVID-19, și-a găsit sfârșitul acasă după ce a zăcut două ore pe holurile spitalului: ”Dacă îl vedeau medicii, ar fi avut șanse să scape”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei. Printre acestea se numără posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune, dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

Ce restricții au intrat în vigoare în Capitală

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, alte restricții sunt în vigoare în Capitală referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole și în restaurante

Citeste si: O femeie a făcut un gest ieșit din comun pe timp de pandemie! A luat măști de protecție și le-a atins pe moaștele Cuvioasei Parascheva pentru a primi protecție față de COVID-19

  • Carantină de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Vaccinații sau cei trecuți prin boală nu au nevoie de declarație.
  • Restaurantele și cinematografele rămân deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Evenimentele private (nunți, botezuri) se potorganiza la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă.
  • Sălile de sport rămân deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Activităţile recreative şi sportive se pot desfăşura în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală.
  • Magazinele se închid la ora 22:00.

 

SURSE: News.ro