Ce făcea Liviu Dragnea în timp ce românii din diaspora erau bătuți de jandarmi la protestul din 10 august 2018

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 04 aug 2022, 10:45

Liviu Dragnea spune ce s-a întâmplat pe 10 august 2018, la protestul diasporei împotriva Guvernului.

Liviu Dragnea a vorbit în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, despre protestul diasporei din 10 august 2018 care a marcat România. Fostul lider PSD a povestit pas cu pas ce a făcut în noaptea când zeci de mii de români au fost gazați și bătuți de jandarmi.

Liviu Dragnea spune ce făcea în seara protestului din 10 august 2021 

„Ați dat ordin să fie bătuți românii pe 10 august?”, l-a întrebat Denise Rifai pe Liviu Dragnea. Fostul politician a mărturisit că era plecat în vacanță la acea dată și că singurele informații pe care le avea la dispoziție erau cele văzute la televizor și pe internet.

Citeste si: Cine este și cum arată iubita lui Liviu Dragnea? Ce vârstă are Irina Tănase și cu se ocupă?

El susține că nu a avut nicio implicare în desfășurarea evenimentelor și că nu a dat vreun ordin ca Jandarmeria să intervină în forț ă. „Nici vorbă. Nu eram la Scroviștea în acea seară, eram la Neptun și o spun fără, poate să creadă oricine, orice. La vremea aia eram cu niște prieteni, mai mulți și cu soțiile și logodnicele lor și beam niște vin rece.
Ce am văzut, am văzut la televizor. Nu că n-am dat ordin, nu am vorbit cu ministrul de Interne sau cu cineva din structurile Ministerului sau cu cineva din Jandarmerie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu a ieșit Rareș Bogdan și a spus că eu sunt pe mașina aia cu apă, cu tunul, și de fapt eu dau cu apă în protestatari? Ceea ce a spus Gabriela Firea, dacă mai susține în continuare, eu o rog să meargă la Parchet și să spună lucrurile astea sau orice alt lucru care poate fi important. Acolo au fost niște întâmplări grave, în acea seară. Nu știu dacă au fost comandate sau nu de cineva.

Nu am de unde să știu. Ceea ce știu despre 10 august e la fel de mult sau de puțin așa cum știti dumneavostră. Eu am văzut doar la televizor și ce se discuta pe internet despre ce a fost înainte și după eveniment. Eu n-am avut informații de la nimeni”, a spus Liviu Dragnea.

Citeste si: Cum arată fiica lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea, o prezență discretă în showbizul autohton. Cu ce cântăreț celebru are o relație?

În data de 10 august 2018, zeci de mii de români veniți acasă din toate colțurile Europei au protestat în Piața Victoriei împotriva Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă. Oamenii au ieșit în stradă în încercarea de a opri asaltul asupra justiției. La finalul zilei, jandarmii au intervenit în forță pentru împrăștierea manifestanților, cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Peste 700 de persoane au depus plângeri penale după ce au fost agresate sau au inhalat gaze lacrimogene în urma intervenției jandarmilor. După trei ani de la eveniment, dosarul 10 August rămâne clasat, fiind încă unul dintre eșecurile majore ale justiției din România, alături de dosarele Revoluției și Mineriadei.

 

Taguri: