Vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni: ”Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor muri” Previziunile sumbre ale unui cunoscut cercetător

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 04 aug 2022, 22:40

Vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni

Sursa: Facebook

Potrivit medicului Octavian Jurma, vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni, iar 10.000 de oameni ar putea muri din cauza infecției cu Covid-19.

Medicul Octavian Jurma a făcut o analiză a evoluției pandemiei în următoarea lună și a ajuns la concluzia că situația se va înrăutăți. În următoarele două săptămâni aproximativ un milion de români se vor infectat cu SARS-CoV-2, în timp ce 10.000 vor muri din cauza virusului.

Vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni: ”Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor muri”

Potrivit cercetătorului Octavian Jurma, România are de 20 de ori mai multe cazuri decât în vârful valului unu al pandemiei.

”Vă daţi seama că azi (n.r.- luni, 18 octombrie) avem de 25 de ori mai multe cazuri azi decât în urmă cu 8 săptămâni? Avem de 20 de ori mai multe cazuri decât în vârful valului 1. Da, valul acela în care am stat 30 de zile în carantină ca să nu ajungem ca Lombardia.

Acum am ajuns mai rău ca Lombardia pentru că am refuzat carantină de 30 de zile şi prin asta am refuzat să mai avem vreodată doar 500 de cazuri pe zi în vârful unui val. Acum le arătăm noi italienilor cum arătă un val pandemic în care politicienii au luat locul medicilor
”, a spus Jurma.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră privind cel mai negru bilanț Covid- 19 de la debutul pandemiei: „Sunt necesare măsuri urgente!”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni, în condițiile în care autoritățile au refuzat să ia măsuri dure pentru a stopa răspândirea virusului care a luat atâtea vieți. După cum avertizează Octavian Jurma, până când se vor găsi soluții numeroși români se vor infecta și vor muri.

”Vom continuă la acest nivel stratosferic încă cel puţin 2 săptămâni. 1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 200.000.

10.000 de români vor fi ucişi de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 5.000. Nu vă arăt aceste cifre ca să vă îngrozesc, ci ca să vă trezesc ”, a estimat Octavian Jurma.

Avertismentul medicului îi vizează și pe cetățeni. Situați din România este una cumplită, astăzi s-a înregistrat un record al deceselor, 574 de oameni au murit din cauza infecției cu coronavirus, paturile la ATI sunt ocupate la capacitatea totată, numărul persoanelor infectate este peste medie, iar medicii ajuns la capătul puterilor.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultima ora despre obligativitate certificatului verde pentru români. Vaccinul singura soluție care va funcționa