Cresc pensiile în 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul: „Creștem pensia medie în România”

Autor: Lavinia Medrea

Cresc pensiile în 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul: „Creștem pensia medie în România”

Sursa: Facebook

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a făcut anunțul așteptat de toți pensionarii: se vor mări pensiile în 2022. Când va avea loc procesul?

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022, iar procentul deja a fost hotărât.

Raluca Turcan a dat vestea! Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2022

”Cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022 pensiile din România vor fi indexate. Pensiile cresc anul viitor cu cel puțin șapte procente”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mai declarat că cei care vor avea de suferit de pe urma creșterilor prețurilor și de puterea de cumpărare vor primi o mărire de pensie prin indexare.

Citeste si: Anunțul momentului despre recalcularea pensiilor! Cine va primi și cine nu va primi o mărire de pensie? Iată anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”De la 1 ianuarie 2022 pensiile vor fi indexate pentru că politica pe care o avem în momentul de față merge pe două paliere. Unu, pe politică pe termen scurt și aici, în această perioadă dificilă, cei care sunt afectați de creșterile de prețuri, de puterea de cumpărare, să beneficieze de o majorare a pensiilor. În același timp, pe termen mediu și lung am început deja marele proces de reformă despre care s-a tot vorbit și pentru care nu s-a făcut mare lucru și anume, să reducem inechitățile din sistemul public de pensii, să creștem pensia medie în România și

în același timp să legăm pensiile de contributivitate”
, a mai adăugat Raluca Turcan.

Citeste si: Ministerul Muncii, anunț despre mărirea vârstei de pensionare în România

Dosarele de pensii, în format digital

Raluca Turcan a declarat că se lucrează la rezolvarea inegalităților sistemului de pensii și la digitalizarea lui.

„Am început deja să facem lucrul acesta. Ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani nu poți să ceri nimănui să facă în câteva luni. Este antisocial ca în România anului 2021, dosarele de pensii în România să stea unul peste altul în casele de pensii și în mare parte din procedurile din casele județene de pensii să se desfășoare la un nivel rudimentar. Ca atare am început procesul de digitalizare”, a mai precizat Raluca Turcan.