Cum va fi vremea în România în noiembrie? Când trebuie să ne așteptăm la zăpadă

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 aug 2022, 22:45

Cum va fi vremea în România în noiembrie? Când trebuie să ne așteptăm la zăpezi

Sursa: PixaBay

Începând de mâine, intrăm în luna noiembrie, așa că trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău din partea vremii: ger și ninsori. Administrația Națională de Meteorologie a făcut precizări în ceea ce privește vremea din următoarele patru săptămâni.

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie  (ANM) au transmis cum se va prezenta vremea în următoarele patru săptămâni ale lunii noiembrie.

PROGNOZA METEO 1- 8 NOIEMBRIE

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă în toată țara.

PROGNOZA METEO 8- 15 NOIEMBRIE

Temperatura aerului va atinge valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu tendințe ușor ridicate în partea nord-estică.

Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă în toată țara.

PRGNOZA METEO 15- 22 NOIEMBRIE

Temperatura medie va atinge valori ușor ridicate pentru această perioadă în toate regiunile.

Citeste si: Prognoza meteo ANM duminică, 31 octombrie 2021: Vin ploile în România! Vremea se schimbă radical în următoarele ore!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă în toată țara.

PROGNOZA METEO 22- 29 NOIEMBRIE

Temperatura medie va ajunge la valori ușor ridicate pentru această perioadă în toată țara, în special la munte.

Citeste si: m eteo

Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă, cu o ușoară scădere în zonele montane.

Când vine zăpada în România? La ce să ne așteptăm

Meteorologul Mirela Polifronie a precizat când ar trebui să ne îngrijorăm în privința apariției nămeților în România.

 

„Pentru a vorbi despre ninsori trebuie să vorbim în primul rând despre precipitații la nivel general, adică ar trebui să avem precipitații și ca ele să se transforme sub formă de ninsoare în zona de munte.

Așa cum spuneam, în următoarea perioadă nu ne așteptăm la o perioadă bogată în precipitații, ceea ce înseamnă că nici ninsori în zona de munte nu vor fi.

Dacă vorbim despre temperaturi, spre exemplu, pentru luna decembrie se estimează că vor fi temperaturi în jurul mediei climatologice. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că temperatura medie lunară pentru luna decembrie ar fi de aproximativ – 1 grad, este media, asta înseamnă că în zona de munte putem avea temperaturi mult mai coborâte față de -1 grad.

Pentru luna ianuarie, de asemenea, temperatura în jurul normelor, iar temperatura medie lunară pentru luna ianuarie ar fi în jurul valorii de -2 grade.

Putem visa la o iarnă mai blândă. Vă spuneam că estimările arată că temperaturile vor fi în jurul normelor, însă este foarte greu să estimăm în acest moment exact dacă vom avea, de exemplu, viscol. Astfel de fenomene nu pot fi prognozate cu mult timp înainte ”, a declarat meteorologul ANM, Mirela Polifronie.