Black Friday 2021. Cum poți evita să cumperi în exces în Vinerea Neagră

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 12 nov 2021, 09:00

De Black Friday, oamenii sunt tentați să cumpere în exces

Sursa: canva.com

Black Friday 2021 se apropie cu pași repezi, astfel că marii comercianți deja pregătesc oferte avantajoase pentru o mulțime de produse. Ce să faci pentru a evita să cumperi în exces în Vinerea Neagră?

De când a ajuns în România, conceptul de Black Friday se bucură de un succes fantastic. În fiecare an se înregistrează vânzări record, iar unele site-uri chiar fac față cu greu valului de cumpărători. Atrași de prețul avantajos al anumitor produse, mulți români ajung să cumpere lucruri de care, în realitate, nu au nevoie. Ce trebuie să faci pentru a evita să cumperi în exces de Black Friday?

Când este Black Friday 2021 în România?

A început numărătoarea inversă până când se va startul reducerilor de Black Friday 2021 în România. Vinerea Neagră, așa cum mai este cunoscut conceptul în România, este ziua cu cele mai multe reduceri din an. În 2021, Black Friday va avea loc pe data de 12 noiembrie. Cu toate acestea, din experiența anilor trecuți, reducerile se vor aplica și în weekendurile ce urmează, mai exact pe 19 noiembrie și pe 26 noiembrie.

În România, Black Friday 2021 va aduce reduceri masive la o mulțime de produse, astfel că cei interesați vor putea cumpăra electronice și electrocasnice la un preț avantajos, haine, produse de mobilier sau decorațiuni, produse cosmetice și de înfrumusețare, dar și vacanțe sau pachete care oferă servicii medicale.

Citeste si: Când e Black Friday în România? Iată când pică Vinerea neagră în 2021, ziua cu cele mai multe reduceri din an

Ce să faci pentru a nu cumpăra în exces în Vinerea Neagră?

Pentru că sunt foarte tentante, reducerile din Vinerea Neagră îi fac pe români să scoată mai mulți bani din buzunar decât au planificat inițial. Astfel, deși scopul acestui concept este de a economisi bani, unele persoane pot ajunge într-un punct în care să realizeze că au cheltuit sume de bani importante, bugetul lor fiind destabilizat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Foarte multe persoane ajung să cumpere în exces de Black Friday și asta pentru că nu au în minte un plan bine stabilit.

Este important ca înainte de Vinerea Neagră, cumpărătorii să își facă o listă, să își stabilească un buget clar și să își seteze anumite priorități. Având în minte doar anumite produse pe care ar trebui să le achiziționeze, cumpărătorii nu vor fi tentați să caute altele noi și astfel să facă o serie de cumpărături care se pot dovedi inutile.

În plus, stabilirea unui buget pentru Black Friday este o strategie foarte bună pentru a evita cumpărăturile în exces.

Cei care fac acest lucru se vor asigura că nu vor cheltui mai mult decât își permit și că nu vor avea probleme financiare după Vinerea Neagră.

Chiar dacă prețurile sunt avantajoase, cumpărătorii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-și achiziționa un anumit produs. Dacă șansele să îl folosească în următoarea perioadă sunt foarte mici, atunci ar trebui să renunțe la el. 

Pentru a face cumpărături inteligente de Black Friday 2021, românii trebuie să fie atenți și la site-urile pe care sunt promovate ofertele. Dacă acestea par nesigure, atunci ar trebui să evite să facă shopping din aceste locuri pentru a nu fi păcăliți. 

Citeste si: Cum să nu iei țeapă de Black Friday 2021. O nouă lege le pune bețe în roate comercianților care fac ''reduceri false''