România și Ucraina sunt sub amenințarea Rusiei?! Ambele țări solicită mai multe trupe la Marea Neagră de la NATO

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 aug 2022, 15:30

România și Ucraina sunt sub amenințarea Rusiei?! Ambele țări solicită mai multe trupe la Marea Neagră de la NATO

Sursa: PixaBay

România și Ucraina se simt amenințate de Rusia, așa că au solicitat mai multe trupe la Marea Neagră de la NATO.

„Rusia a stabilit marea zonă de excludere anti-acces a zonei (A2AD) pe [Marea Neagră]”, a scris trimisul Ucrainei, Oksana Markarova, precizând că Moscova folosește zona pentru operațiunile sale în Siria. „Capacitatea NATO de a-și apăra statele membre și de a oferi posibilă asistență țărilor terțe (Ucraina și Georgia) a fost grav subminată”, spune o scrisoare obținută de Defense News.

Citeste si: Armata Română își trimite soldații la război! Forțele speciale române vor lupta împotriva Isis și Al-Qaida

„Militarizarea tot mai mare a peninsulei Crimeea pune în pericol nu numai statele de coastă a Mării Negre, ci și regiunea mult mai largă ”, a scris ambasadorul, adăugând că NATO ar trebui să detalieze planurile comune de răspuns în cazul în care Rusia ar întreprinde un atac armat asupra zonei Mării Negre.

România va investi trei miliarde de dolari pentru a extinde Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

România declară că va investi trei miliarde de dolari pentru a-și extinde de nouă ori Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Extinderea se face pentru a facilita primirea unei prezențe extinse a Statelor Unite ale Americii și a aliaților. La acest moment, prezența avansată a NATO este bazată doar pe un sediu în România.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„O descurajare credibilă poate fi asigurată doar printr-o prezență solidă”, scrie în scrisoarea trimisului României, Andrei Muraru.

Citeste si: Este razboi in Caucaz! Armenia si Azerbaidjan s-au atacat dur! 24 de morti, elicoptere doborate si tancuri distruse

„Creșterea prezenței militare a SUA în România în toate domeniile – terestre, aeriene și maritime – inclusiv o structură de comandă și control a SUA  (…)  Securizarea flancului estic NATO într-o manieră unitară și coerentă de la Marea Baltică până la Marea Neagră, prin implementarea unei prezențe

unice înainte de-a lungul întregului flanc care asigură o apărare mai puternică și reduce vulnerabilitățile actuale cauzate de decalajul incontestabil de descurajare pentru regiunea Mării Negre”  se mai arată în scrisoare.

De asemenea, România a oferit din nou sprijin pentru obiectivul Georgiei și Ucrainei de a se asocia cu NATO, însă Rusia se opune acestui proces.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.