Cine este Zerrin Tekindor, actrița care interpretează rolul Vuslat în serialul Doctorul minune

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 nov 2021, 12:47
zerrin tekindor Foto(4)

Zerrin Tekindor, una dintre cele mai talentate si apreciate actrite din Turcia

Sursa: Instagram Zerrin Tekindor

Zerrin Tekindor este considerata o figura emblematica in cinematografia din Turcia, datorita vastei sale experiente in domeniul actoriei.

Celebra actrița Zerrin Tekindor a cucerit publicul din Turcia și din multe alte țări datorită talentului ei desăvârșit și a frumuseții sale. Această a jucat de-a lungul carierei sale în numeroase piese de teatru, seriale de televiziune de excepție, dar și în multe filme artistice și a câștigat premii importante, care au propulsat-o printre cele mai apreciate actrițe din Turcia.

Publicul din România a cunoscut-o pe celebra actrița încă din anul 2008 în distribuția serialului Iubire ascunsă, în care a jucat rolul Mademoiselle Deniz de Courton, în serialul În dragoste și în război, în anul 2014,

în care a interpretat rolul Yazar, în producția Dragoste infinită, în anul 2017, în care a jucat rolul Layla, iar în prezent această poate fi urmărită în distribuția serialului Doctorul minune, în care a dat viață personajului Vuslat, mama lui Ezo.

Cine este Zerrin Tekindor, actrița care interpretează rolul Vuslat în serialul Doctorul minune

Zerrin Tekindor s-a născut în anul 1964, în Balıkesir, Burhaniye.

Părinții săi i-au descoperit talentul actoricesc încă din copilărie și peste ani au îndrumat-o să urmeze studiile în domeniul actoriei. Zerrin a absolvit studiile primare și secundare în Ankara, iar ulterior această a decis să urmeze Facultatea de Teatru în cadrul Conservatorului de Stat al Universității Hacettepe în 1985. Odată ce a devenit actrița cu drepturi depline, Zerrin Tekindor a început să lucreze că artist stagiar pe scenă Teatrului de Stat din Adana, iar în anul 1987 a revenit în Akara, unde a început să lucreze la Teatrul de Stat, până în anul 2003, când a ajuns să joace pe scenă
Teatrului din Istanbul.

Pasionata și de pictură, Zerrin urmat și Facultatea de Pictură din cadrul Universității İhsan Doğramacı Bilkent, între 1990 și 1994. După absolvirea facultății Zerrin Tekindor, care a studiat la Atelierul Halil Akdeniz, a lucrat în cadrul atelierele lui Mehmet Güleryüz și Bedri Baykam, care au fost invitați că instructori în acest departament. Artista, ale cărui numeroase lucrări se află în colecții private, a deschis până prezent șaisprezece expoziții de pictură.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Primul rol jucat într-un serial de televiziune l-a jucat în anul 1996, în producția Cafe Casablanca, ce i-a adus primul pas către o carieră de succes.

Au urmat apoi multe alte roluri importante care au ajutat-o să urce pas cu pas pe culmile celebrității. În 2008, a jucat alături de Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Nebahat Çehre, Hazal Kaya în serialul TV „Așk-ı Memnu” (Iubire acunsa). Iar în 2014 a primit rolul principal în serialul „Kurt Seyit și Sură” (În dragoste și în război). Unul dintre cele mai de succes roluri a fost cel mai recent interpretat în serialul Doctorul minune, în care a dat viață personajului Vuslat, o femeie puternică și autoritară.

Citeste si: LEYLA din "Dragoste infinita", ca o adolescenta pe bicicleta, pe strazile Londrei! Iata cum a fost surprinsa celebra actrita ZERRIN TEKINDOR si cum a reactionat cand s-a vazut filmata

Dincolo de platourile de filmare, Zerrin Tekindor este o mama desăvârșită pentru fiul ei, Hira, în vârstă de 32 de ani, care a fost și este centrul universului ei, mai ales după despărțirea de soțul ei, celebrul actor Çetin Tekindor, in anul 2000. 

Citeste si: LEYLA din "Dragoste infinita", lovitura dura din partea fostului ei iubit, Haluk Bilginer! Frumoasa ZERRIN TEKINDOR trece prin clipe de cosmar dupa ce fostul ei iubit a luat o decizie socanta!