Ce setări personalizate poți realiza la o centrală pe gaz?

Author: Oana Iosif

Ca să reușești să alegi sistemul de încălzire ideal pentru locuința ta, este nevoie să cunoști cât mai multe informații despre toate variantele posibile. Iți dorești, fară îndoială, să te bucuri de confort chiar și în zilele friguroase de iarnă, în condiții de deplină siguranță. De asemenea, o prioritate o reprezintă și armonia cu mediul înconjurător, deoarece nimeni nu este dispus să consume inutil resurse.

O centrala pe gaz reușește să îndeplinească toate aceste deziderate, astfel încât reprezintă una dintre variantele pe care, în mod sigur, vrei să le iei în considerare.

De ce să alegi o centrală pe gaz?

Acest tip de echipament este preferat de cei mai mulți dintre români, datorită beneficiilor de mai multe feluri pe care le asigură:

  • pot fi utilizate pentru toate tipurile de instalații de încălzire;

  • sunt eficiente inclusiv pentru încălzirea spatiilor mari, deci reprezintă alegerea potrivită pentru orice tip de locuință;

  • oferă un randament ridicat, care poate fi îmbunătățit și mai mult cu ajutorul unui sistem de automatizare;

  • pot fi reglate cu ajutorul unui termostat;

  • permit economisirea spațiului, pe de o parte pentru că au dimensiuni compacte, iar pe de alta pentru că, dacă alegi această variantă, nu vei avea nevoie de spațiu suplimentar pentru a depozita lemne, peleți sau alt tip de combustibil.

Printre diferite modele de centrală pe gaz, se remarcă îndeosebi cele produse de compania Ariston, care oferă un confort termic ridicat, un randament foarte bun și diferite setări personalizate. Iată câteva dintre cele mai interesante produse!

Ariston Genus One 24 kW

Aceasta centrală termică în condensare, cu capacitatea de 24 de kilowați, se amplasează mural și poate fi folosită atât pentru încălzire, cât și pentru prepararea apei calde menajere în regim instant. Eficiența sezonieră este de 9%, fiind capabilă să atingă clasa energetică A.

Instalarea și mentenanța sunt simple, iar diferitele funcții cu care este dotată această centrală pe gaz o transformă în echipamentul ideal. Există, de pildă, posibilitatea conectării la internet prin senzorul de camera Cube S Net room (care trebuie achiziționat separat), ceea ce face posibil controlul său din orice loc.

Funcția Auto permite reglarea automată a încălzirii în funcție de trei senzori interni și unul extern. Funcția confort are rolul de a reduce timpul de încălzire a apei calde menajere.

Funcția Auto diagnoză este, la rândul ei, foarte utilă, deoarece cazanul informează atunci când este necesară o întreținere periodică. Datorită ecranului, este posibilă și scrierea referinței asistenței termice. Mai mult, este afișată automat orice problemă, fiind descris într-un mod foarte ușor modul de rezolvare a eventualelor defecțiuni.

Ariston Clas One 35 KW

Această centrală pe gaz beneficiază de tehnologia CNE de condensare, cu un schimbător de căldură nou și patentat XtraTech, proiectat pentru a garanta o fiabilitate sporită. Are o eficiență sezonieră de 94% și un raport de modulare 1:7 pentru un consum mai precis de energie. De asemenea, eficiența este sporită prin limitarea ciclurilor on-off.

Posibilitățile de conectivitate Smart sunt sporite. Echipamentul poate fi controlat cu telecomanda Ariston Net. De asemenea, datorită tehnologiei BusBridge Net, este capabil să dialogheze cu alte produse Ariston, ceea ce permite o optimizare deplină a consumului de energie.

Alege centrala pe gaz care ți se potrivește din magazinul online QuickShop.ro! Ia acum decizia potrivită și cei dragi iți vor fi recunoscători pe termen lung!