Decizie de ultim moment! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Autor: Madalina Maftei

Vesti despre pensii

Sursa: Facebook

Vestea momentului despre pensiile și salariile românilor. Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a făcut noi precizări despre majorarea veniturilor în România.

Sorin Grindeanu a făcut noi precizări despre negocierile dintre PNL și PSD. Acesta a subliniat că majorarea pensiilor și salariului minim pe economie sunt principalele subiecte ale discuției.

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

Sorin Grindeanu susține că pensiile și salariile din România ar putea fi majorate în curând. În urma discuțiilor dintre PNL și UDMR, social-democrații au propus o serie de măsuri pentru creșterea veniturilor statului astfel încât să existe bani pentru majorarea pensiilor și salariilor.

Acesta a făcut precizări și despre cum se va realiza această creștere, dar și de unde vor veni banii. Partidul Social Democrat propune taxarea luxului, ceea ce înseamnă că persoanele care dețin lucruri materiale pe care nu oricine și le poate perimite vor trebui să plătească taxe către stat, cum ar fi cazul unui iaht, atunci proprietarul va trebui să plătească în plus.

Prim-vicepreședintele PSD a subliniat că a doua variantă pentru creșterea veniturilor statului o reprezintă rata de colectare, însă țara noastră are cea mai mică rată de colectare din UE.

Citeste si: Veşti bune pentru românii care vor să se pensioneze! Pensiile românilor vor crește din 2022

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Dorim să creștem salariul minim și pensiile. Pentru asta am venit azi cu propuneri pentru a crește veniturile statului. Prima ar fi cea legat de taxarea luxului, daca il putem numi asa. Vrei iaht, platesti in plus. Nu este o impunere, este o intentie exprimata.

Doi: Romania are cea mai mica rata de colectare la nivelul UE, este absolut necesar sa rezolvam.

Putem aplica solutia aplicata de Bulgaria, au adus experti straini si a crescut rapid rata de colectare”, a spus acesta.

Grindeanu a mai precizat o a treia prioritate o reprezintă un efort național pentru a combate evaziunea fiscală. Acesta este revoltat că exită anumite bunuri cumpărate de stat și nu sunt folosite.

”Trei: e nevoie de un efort national pentru combaterea evaziunii fiscale, e inadmisibil ca scannerele cumparate de stat stau nefolosite iar contrabanda este in floare.

Patru: nu suntem de acord cu eliminarea facilitatilor pentru cercetare, IT si constructii, impactul acestor ramuri care au tinut economia Romaniei ar fi unul care nu ar da cu plus. A ramas ca discutiile ulteriore sa detaliem aceste puncte. Nu a fost inchis subiectul”, a declarat Grindeanu.

Citeste si: Pensiile nu mai cresc cu 40%! Vasile Dîncu: „Când am făcut acel proiect cu 40%, nu era pandemie”