Nadia Comăneci, decorată de președintele Klaus Iohannis în ziua în care împlinește 60 de ani! Mesajul fostei mari gimnaste

Autor: Bogdan Stanescu
Actualizat: 12 aug 2022, 01:30

Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în ziua în care împlinește 60 de ani.

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național <Steaua României> în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, a transmis vineri Administrația Prezidențială.

Nadia Comăneci le-a mulțumit tuturor celor care i-au trimis mesaje de felicitare cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 60 de ani.

"Mulțumesc tuturor celor care mi-ați transmis urări pentru ziua de naștere de astăzi, pe 12 noiembrie. Fac niște ani, nu neapărat tumbe. Vă mulțumesc din nou. Vă doresc toate cele bune. Să fiți sănătoși. Mulțumesc!", a transmis Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani

Nadia Comăneci împlinește astăzi vârsta de 60 de ani. Gimnasta a obținut la Montreal, în 1976, primul 10 din istorie.

Organizatorii nu s-au așteptat și au fost luați prin surprindere de uriașa performanță a româncei. Afișajul electronic a arătat atunci nota 1,00 în loc de nota 10.

Nadia Comăneci a obținut în total șapte note de 10, trei medalii de aur, una de argint și una de bronz în prodigioasa ei carieră ca gimnastă. Anul acesta s-au împlinit și 45 de ani de la acel fabulos exercițiu ce i-a adus Nadiei Comăneci primul 10 din istorie la gimnastică.

”O picătură de istorie la 45 de ani distanță de la obținerea primei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Am adăugat la colecția Montreal 1976 un GMC pick-up ediție limitată cu sigla Montreal pentru a aniversarea primului 10 perfect, pe 18 iulie”, posta atunci  Nadia Comăneci, pe Instagram, în ziua de 18 iulie 2021, atunci când s-au aniversat 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. Ce face acum gimnasta care a luat primul 10 din istorie!

Nadia Comăneci împlinește vineri 60 de ani. Ea locuiește în SUA

Nadia Comăneci a plecat din țară înainte de Revoluția din decembrie 1989. Fuga Nadiei din România a avut loc în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989.

Nadia Comăneci locuiește acum în SUA, împreună cu soțul ei, fostul gimnast Bart Conner, și cu fiul lor, Dylan.  

Dylan Paul Conner s-a născut în anul 2006, atunci când Nadia Comăneci avea 46 de ani.

"Este 10-le meu perfect. Cel mai bun exercițiu al meu", spunea Nadia Comăneci despre fiul ei și al lui Bart Conner.

„Nu mi-am dat seama de impactul pe care l-am avut atunci la Jocurile Olimpice, pentru că eram prea tânără să înţeleg.

Ştiam de Jocurile Olimpice pentru că mă uitasem la televizor la ediţia precedentă. Aşteptările mele erau foarte mici, îmi amintesc că spuneam că sper să câştig o medalie. (…) Când mă uit în urmă şi mă gândesc la ce am făcut, m-aş întoarce şi aş face din nou. Sunt ore de muncă grea şi nu cred că am pierdut ceva. Gimnastica este foarte comprimată, la 21 de ani aproape ai terminat şi nu toată lumea ajunge să ia titlul olimpic”, declara Nadia Comăneci într-un interviu pentru CNN.