Ultimă oră! Ministrul Finanțelor, detalii importante despre creșterea pensiilor: ”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile”

Autor: Madalina Maftei

Cresc pensiile romanilor?

Sursa: Facebook

Ministrul interimar al Finanțelor a anunțat, marți seară, că pensiile și salariile românilor vor fi plătite și că ”nu se pune problema” neplății.

Dan Vîlceanu a asigurat marți seară, în cadrul unei intervenții televizate, că pensiile și salariile românilor vor fi plătite. Ministrul interimar al Finanțelor a precizat că se vor găsi soluții, chiar dacă guvernul nu mai poate adopta o rectificare bugetară.

Bani pentru pensii și salarii

Ministrul interimar al Finanțelor susține că se vor găsi soluții pentru plata pensiilor și salariilor, chiar dacă guvernul nu mai poate adopta o rectificare bugetară.

”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a se plăti pensiile și salariile. Nu se pune problema. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile și salariile”, a declarat Dan Vîlceanu marți.

Guvernul interimar nu are drept de decizie, astfel, nu poate face o rectificare bugetară, însă, Dan Vîlceanu a precizat că se vor găsi soluții pentru plata pensiilor și salariilor, iar banii vor fi luați de la ministere.

”Am trimis deja o circulară la toate ministerele, ne comunică sumele pe care le vor aduce în fondul de rezervă și putem să folosim și această variantă”, a spus Dan Vîlceanu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Scenariu sumbru! Crește vârsta de pensionare în România! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Cresc pensiile românilor din ianuarie 2022?

Ministrul interimar al Finanțelor a precizat că vor continua discuțiile pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor, pentru că nu s-a ajuns la un acord după propunerea PSD. Propunerea democraților ar avea un impact de 1,4% din PIB, astfel dezbaterile vor continua.

„Oricum, în calculul bugetului pe anul viitor noi luaserăm în considerare ceea ce legea prevede deja: la alocații, acea creștere la 243 (de lei- n.r.) și 486 (de lei- n.r.) și, în cazul pensiilor, creșterea dată de inflație și de jumătate din creșterea salariului mediu brut. Creșterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea și vom găsi o variantă astfel încât ele- dacă vom ajunge la o înțelegere- să crească și mai mult.

Vor crește, dar într-o marjă în care să putem plăti”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu a subliniat că PNL nu este de acord cu mărirea taxelor, astfel trebuie găsite variante echilibrate.

Citeste si: Vești bune! Se măresc alocațiile! Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022