Guvernul condus de Nicolae Ciucă își propune creșterea punctului de pensie la 1.586 de lei de la 1 ianuarie 2022. În plus, documentul depus marți mai are în vedere și o majorare a indemnizaţiei sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, to de la 1 ianuarie 2022, și introducerea unor măsuri pentru susţinerea pensionarilor cu pensii mici, astfel ca aceştia să poată rezista perioadei de iarnă a anului 2022.
Cine va beneficia de 200 de lei în plus la pensie
Privitor la recalcularea pensiilor, programul de guvernare are în vedere fixarea unor indicatori de performanţă pentru toate casele de pensii. De asemenea, este necesară și informarea mai amplă a pensionarilor şi accesul acestora la dosarele de pensii în format digital.
Citeste si: Cine e Adrian Câciu, noul ministru de Finanțe din guvernul Ciucă. Este membru în două organizații masonice
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Vor fi consolidate în continuare abilităţile de management la nivelul conducerii caselor de pensii, prin fixarea unor indicatori clari de performanţă pentru toate casele de pensii. De asemenea, va creşte nivelul de informare a pensionarilor şi accesul acestora la dosarele de pensii în format digital, ca parte a programului de furnizare a serviciilor destinate pensionarilor indiferent de locul de reşedinţă”, spune documentul.
Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022? Cât de mult va crește
Programul de guvernare are în vedere și majorarea salariului minim brut la 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022, dar și creșterea indemnizației sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, tot de la 1 ianuarie 2022.
Citeste si: Raluca Turcan a făcut dezvăluiri despre plata pensiilor: „Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile”
De reținut este faptul că, înainte de a depune programul de guvernare, noul premier Nicolae Ciucă a transmis, marţi, că documentul depus la Parlament, care se bazează pe transparenţă, rezilienţă, stabilitate,
echitate şi eficienţă, ia în considerare doar cetăţeanul român, iar „axul” este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.