Montați în curte o seră și acoperiți-o cu folie profesionala solarii !

Author: Oana Iosif

V-ați gândit vreodată câte beneficii vă poate aduce o seră de legume, montată direct în curtea personală?

Dacă răspunsul este da, atunci informațiile care urmează cu siguranță vor fi de interes, deoarece tot mai multă lume consideră că este important să poți obține fructe și / sau legume proaspete pe cont propriu, pe tot parcursul anului, pentru că pandemia a pus sub semnul întrebarii multe magazine și multe drepturi pe care nu le mai putem exercita din varii motive. Însă cultivarea propriilor legume are mult mai multe avantaje decât pare la prima vedere: aveți parte de alimente proaspete oricând doriți, dar vă bucurați și de o activitate plăcută în aer liber. Nu e greu să cultivați propriile recolte, însă necesită puțină perseverență, pentru că acestea au nevoie de puțină îngrijire zilnic (apă, puțină umbră, fertilizatori și așa mai departe).

Ideal și recomandat este să vă montați o seră în propria grădină, deoarece aceasta protejează mai bine plantele și le ține departe de intemperiile naturale. În plus, sera va oferi plantelor adăpost pe timp de ger, când există riscul ca ele să înghețe. Sera, desi este un proiect îndrăzneț pentru cei care locuiesc la oraș, este o investiție care își merită toți banii și care vă va oferi o mulțime de recolte bogate, dacă le întrețineți așa cum trebuie. În plus, nu este nici așa greu de realizat, chiar și pe cont propriu daca vi se îndemână. Iată sfaturile specialiștilor pentru cei pasionați de legumicultură / horticultură:

  1. Montati in curte o sera si acoperiti-o cu folie profesionala solarii. În funcție de dimensiunile ei dar și de preferințe / buget, scheletul serei se poate realiza fie din lemne, fie din țevi de PVC, fie din țevi metalice (acestea din urmă sunt cele mai rezistente și durabile). Sera trebuie foarte bine montată, chiar bine prinsă în pământ, astfel încât să nu fie probleme atunci când bate vântul puternic. Alegeți un loc spațios, de preferat aflat la adăpostul unui gard, unde să o montați. Când scheletul serei este bine fixat, stabilizat și acoperit cu folie profesională pentru sere și solaria, se poate trece cu ușurință la pasul următor.

  2. Montați un sistem de irigare, deoarece este o lucrare indispensabilă. Este cea mai simplă și eficientă metodă de a uda legumele, fără să faceți risipă de apă. Cu ajutorul unui sistem de irigare bine gândit și montat, faceți economii consistente de bani și nu depuneți deloc efort fizic pentru a vă menține plantele în viață. Apa este elementul cel mai esențial pentru plante, iar aprovizionarea inteligentă trebuie să fie o chestiune prioritară, dacă doriți să aveți timp și pentru alte activități. Pentru reușită garantată, trebuie să aveți acces facil la o sursă de apă, de exemplu un robinet exterior sau o fântână / puț forat.

  3. Sădiți semințele sau plantați răsadurile la o distanță decentă. Plantele au nevoie de spațiu pentru a crește, fără a se intercala prea mult între ele, altfel se sufocă, se umbresc și așa mai departe. Asigurați-le un suport sau un stâlp de susținere, de care să le legați pe măsură ce cresc și încep să lege rod. Pe măsură de legumele cresc, devin grele și pot rupe ramurile pe care se află, dar cu puțin ajutor din partea dumneavoastră, vor scăpa de această grijă. Din fericire, nu toate legumele au nevoie de ajutor de susținere. Spre exemplu, vinetele, conopida, salata, plante de dimensiuni mici sau aflate la nivelul solului nu necesită stâlpi de susținere. Ce plante necesită, totuși: roșiile, castraveții, fasolea și așa mai departe.

  4. Fertilizați solul înainte de plantare dar și pe măsură ce plantele cresc, la un interval de 2 – 3 luni, astfel încât solul să aibe mereu nutrienți pentru legume. Dacă vă doriți producții mai ecologice, atunci optați cu încredere pentru îngrășămintele naturale. Le puteți procura de la țăranii care cresc păsări și animale (cu siguranță aceștia se vor bucura că vor mai câștiga un ban cinstit la rândul lor). De asemenea, puteți crea compost din resturile menajere de care vă debarasați zilnic, pentru a obține un sol fertil, pe care îl puteți folosi inclusiv la plantele decorative din grădină și ghivece. Și ajutați și mediul înconjurător, oferind pământ de calitate plantelor aflate în jurul casei.

Pentru a realiza un montaj de calitate, asigurati-va ca si materialele pe care le folositi la constructia in sine sunt de celitate superioara. In acest fel, aveti garantia ca aceasta va rezista in timp, pana cand isi va face investitia. Se prea poate sa obtineti recolte bogate chiar si din primul an, fara prea mult efort, daca ati tinut cont de toti pasii premergatori, mentionati anterior.

Cultivarea legumelor a inceput sa devina o practica preferata chiar si de oraseni, nu doar de oamenii care traiesc in mediul rural. Acest lucru se intampla mai ales de cand a inceput pandemia, iar oamenii au decis sa nu mai depinda de magazine pentru a-si achizitiona legume sau fructe. In prezent, este mult mai usor si mai eficient sa exploatezi in mod eficient terenul din jurul casei, pentru ca obtineti nu doar produse proaspete, ci si economii substantiale de bani, pe termen lung.

Cumpatarea a devenit un obicei nou pentru secolul vitezei, insa este o practica buna – ne ajuta sa ne reconectam cu natura si ne invata cat de fragile pot fi regulile unei societati si cat de important este, in timpuri grele, sa ne bazam pe propria capacitate de supravietuire, asa cum putem mai bine, pentru a trece cu brio peste o perioada de criza fara sa simtim ca ne lipseste ceva.



 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.