Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 nov 2021, 12:57

Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19.

Sursa: PixaBay

Compania Moderna și-a arătat interesul față de apariția variantei Omicron a virusului COVID-19 și a specificat că intenționează dezvoltarea unei doze de rapel specială pentru tulpina B.1.1.529, găsită în Africa de Sud.

Compania Moderna a transmis că intenționează dezvoltarea unei doze de rapel specială pentru varianta Omicron a virusului COVID-19, declarată ca fiind „îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Moderna face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron a virusului COVID-19

Moderna intenționează dezvoltarea rapidă a unei doze de rapel speciale pentru varianta Omicron, fiind clasată în categoria variantelor „îngrijorătoare”.

„În 2020-2021, acestea au inclus deja doze de rapel pentru variantele Delta şi Beta”, a transmis compania, precizând și faptul că „şi-a demonstrat în mai multe rânduri capacitatea de a trece noi candidaţi la stadiul de teste clinice în 60-90 de zile”.

„De la început am spus că pentru a lupta împotriva pandemiei a fost imperativ să fim proactivi în faţa evoluţiei virusului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: S-au confirmat trei cazuri de infectări cu varianta B.1.1.529 a virusului COVID-19 în Israel! UE a propus țărilor membre să suspende zborurile spre Africa de Sud

Mutaţiile variantei Omicron sunt îngrijorătoare şi de câteva zile avansăm cât mai repede posibil pentru a ne executa strategia de a lupta împotriva acestei variante”, a declarat şeful companiei Moderna, Stéphane Bancel.

Varianta Omicron, mult mai contagioasă decât variantele precedente și cu un mare potențial de a genera multe mutații

Varianta Omicron a virusului COVID-19 a creat panică la nivelor mondial.

Din cauza răspândirii ei la nivelul Africii de Sud, multe state europene au decis să suspende cursele aeriene înspre și dinspre Africa de Sud. De asemenea, călătorii care revin din regiunea sudică a Africii sunt obligați să stea în carantină, fie că sunt vaccinați sau nu.

Citeste si: O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

În Europa, Belgia a confirmat un prim caz de infectare cu varianta Omicron. Alte două cazuri au fost raportate în Hong Kong și în Israel.

Laboratorul german BioNTech, care colaborează cu compania Pfizer, a transmis că studiază noua variantă şi se așteaptă ca  „cel mai târziu în două săptămâni”  să aibă primele rezultate ale studiilor care vor face posibilă înțelegerea efectelor provocate de varianta Omicron și dacă anulează eficiența vaccinului.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.