S-a hotărât! Luni, 29 noiembrie, este oficial zi liberă pentru bugetari. Salariații din sectorul de stat vor avea o minivacanță de cinci zile

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 nov 2021, 15:08

S-a hotărât! Luni, 29 noiembrie, este oficial zi liberă pentru bugetari. Salariații din sectorul de stat vor avea o minivacanță de cinci zile

Sursa: PixaBay

Noul Guvern condus de premierul Nicolae Ciucă a dat o hotărâre prin care anunță co 29 noiembrie este oficial zi liberă pentru bugetari.

Hotărârea noului Guvern condus de premierul Nicolae Ciucă anunță că, oficial, 29 noiembrie este zi liberă pentru angajații din sectorul de stat. Datorită faptului că 29 noiembrie a devenit punte între weekend și zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională a României), care deja erau zile libere egale, angajații bugetari vor beneficia de o minivacanță de cinci zile. 

Este oficial! Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru angajații de la stat

Vești bune pentru angajații din sectorul de stat! Ziua de luni, 29 noiembrie 2021, a fost declarată ca fiind zi liberă legală, potrivit Hotărârii de Guvern, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si: E oficial! 29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari! Ce se întamplă cu salariații din mediul privat

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Pentru recuperarea acesteia instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite”, se subliniază în Hotărâre.

Citeste si: Este oficial! Certificatul verde este obligatoriu pentru toți românii. Va fi necesar pentru minivacanța de cinci zile a salariaților

Propunerea de a declara ziua de 29 noiembrie ca fiind zi liberă legalp a fost făcută de Ministerul Muncii acum o săptămână.

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele două zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul muncii și protecției sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, a declarat joi, 18 noiembrie, Ministerul Muncii.