Cât valorează cea de-a 13-a pensie și cine o primește? Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut anunțul

Autor: Lavinia Medrea

Cât valorează cea de-a 13-a pensie și cine o primește? Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut anunțul

Sursa: Facebook Adrian Câciu

Adrian Câciu a transmis că pensia minimă va fi de minim 1.000 de lei după ce punctul de pensie va intra în vigoare de la 1 ianuarie. De asemenea, ministrul Finanțelor a mai transmis că va exista o a 13-a pensie pentru pensionarii cu venituri mici, în valoare de 1.200 de lei.

Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor, a vorbit ieri seară despre majorarea pensiilor și despre cea de-a 13-a pensie, care va fi acordată pensionarilor cu venituri mici, începând cu ianuarie 2022.

Ministrul Finanţelor, despre cea de-a 13-a pensie: „Un sprijin temporar pentru pensionari”

„De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei.

Pensia minimă va fi de 1000 de lei. În ianuarie intră şi cea de 13-a pensie, va intra odata cu pensia aferenta lunii ianuarie. Aceasta va fi doar pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 şi 1600 de lei.

Citeste si: Guvern nou, probleme vechi pentru români! Creșterea facturilor la energie stârnește din nou tăvălugul scumpirilor!

Sprijinul va fi pentru ca fiecare persoana sa poata sa treaca peste aceasta perioadă de scumpiri.

Nu va fi directionat pentru un anumit tip de produs. Acel sprijin este in plus fata de legea consumatorului vulnerabil, este pentru cosul zilnic de consum al pensionarilor care au venituri mici.

Citeste si: Ultimă oră! Ministrul Finanțelor, detalii importante despre creșterea pensiilor: ”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

As privi acest ajutor ca un sprijin temporar pentru pensionari”, a declarat ministrul Finanțelor.

Se reintroduce Contribuția de Asigurări Sociale de Sănătate. Pensionarii cu pensii mai mari de 4.0000 de lei vor plăti 10% CASS

Adrian Cîciu, noul ministru al Finanțelor, a precizat că pensionarii care primesc pensii mai mari de 4.000 de lei vor plăti 10% CASS din diferenţa care trece de suma de 4.000

de lei.

Adrian Câciu a declarat că reintroducerea CASS este, de fapt, o eliminare a unei excepții introduse la Codul Fiscal, iar aplicarea ei la veniturile din pensii mai mari de 4.000 de lei ține de justiția socială, privind nevoia de fonduri pentru sănătate.

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.