Au apărut primele cazuri de Omicron la persoanele care nu au călătorit în afara țării lor. Unde au fost descoperite primele infectări cu noua varianta a coronavirus

Autor: Madalina Maftei

Au apărut primele cazuri de Omicron la persoanele care nu au călătorit în afara țării lor

Sursa: PixaBay

Primele infectări cu varianta Omicron au fost detectate la persoane care nu au călătorit în afara țării lor. Unde au fost descoperite primele cazuri cu noua varianta a coronavirus?

Primele țări care se confruntă cu cazuri de Omircron la persoanele care nu au călătorit în afara țării lor. Autoritățile sunt extrem de îngrijorate.

 Unde au fost descoperite primele cazuri cu noua varianta a coronavirus 

Autoritățile regionale din Madrid au anunțat că au un astfel de caz și cercetează încă două cazuri similare. În timp ce, autoritățile din america au descoprit noua tulpină la o persoană infectată din Hawaii, care nu călătorise nicăieri.

În Australia, Omicron a fost depistat la un elev, care nu a călătorit și nici nu a intrat în contact cu prsoane venite din afara țării. Aceste cazuri arată că noua variantă a coronavirus a început să se răspândească deja la nivel local.

Citeste si: Moderna a anunțat că pregătește o doză de rapel pentru noua tulpină Omicron. Când va fi disponibilă doza booster în România

Cel mai recent caz de Omicron a fost depistat în Australia

Este vorba despre un elev care nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării, ceea ce înseamnă că varianta a început să se răspândească la nivel local în Australia.

Cazul a fost depistat la Syndey, în ciuda interdicției de intrare în țară a celor care nu sunt cetățeni australieni și a restricțiilor privind zborurile spre Africa de Sud, acolo unde a fost detectată pentru prima dată tulpina Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Persoana testată pozitiv "nu a călătorit în străinătate şi nu are legături cu persoane care au călătorit în străinătate", a

anunţat Departamentul de Sănătate din statul New Wales South, precizând că este în curs identificarea cazurilor de contact.

Alte nouă cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate în Australia, toate aceste persoane care au venit din alte țări, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Școala unde elevul depistat cu Omicron învăța a fost închisă, iar familia a fost băgată în carantină.

Australia înregistrează zilnic aproximativ 2.000 de noi cazuri de contaminare cu COVID-19. Având o rată de vaccinare de 87% în rândul populaţiei cu vârsta de peste 16 ani, autorităţile australiene şi-au exprimat încrederea că vor putea combate în mod eficient noua variantă a virusului. Rata de spitalizare este scăzută în prezent, iar totalul deceselor este de 2.021.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid, principala armă în lupta împotriva pandemiei. Imunizarea ar putea fi necesară în fiecare an

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.