Paradă de pomină de 1 Decembrie, in "Parisul oltenesc"! Marin Scurtu, excentricul primar din Optași Măgura a organizat Ziua Națională după modelul din Capitală!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 dec 2021, 01:37

O paradă inedita in comuna Optasi Magura, din judetul Olt

Sursa: Captură KANAL D

Renumitul primar Marin Scurtu le-a pregatit satenilor din comuna Optași Măgura o noua surpriza de Ziua Națională a României.

Duminica trecuta, echipa Asta-i România a ajuns in comuna Optași Măgura, judetul Olt, acolo unde Marin Scurtu, excentricul primar a iesit din nou in evidenta. De data aceasta edilul din comuna cu <turn Eiffel>, <Arc de Triumf> și pod peste gârlă, botezată <Sena>, a organizat Ziua Națională după modelul din Capitală.

Parada de 1 Decembrie cum n-a vazut Parisul!

Sătenii au defilat pe ulițe cu un tun improvizat din ţeava unui cazan de ţuică, pus pe o dubiţă, din care au răsunat cântece patriotice.

N-au lipsit nici caii și călăreții în fruntea cărora a stat mândru primarul, un personaj spumos, care de 21 de ani este la cârma Parisului de Oltenia.

O paradă după buget! Și pentru că vistieria e prea mică pentru un tanc prea mare, chiar și pentru unul rămas după al doilea Război Mondial, parizienii au găsit o soluție, au camuflat o mașînă obișnuită cu niște paravane verzi improvizate și au înarmat-o cu un tun făcut din țeavă unui cazan de țuică.

În acordurile muzicii patriotice, convoiul cu tanc pe patru roți, cai, căruțe și ATV-uri, străbate uliță dintr-un capăt într-altul, sub privirile curioase ale sătenilor, adunați ciorchine pe la porți și înarmați cu steaguri tricolore.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Echipa Asta-i România a ajuns în comună Optași Măgura pentru a-l cunoaște pe primarul Marin Scurtu, cel care a devenit celebru după ce a construit câteva simboluri inedite inima comunei sale, pentru a aduce un aer parizian.

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, un tată și cei șase pitici

Citeste si: De la capătul lumii, in coliba de la țară! Renumitul speolog, Cristian Lascu și-a construit o colibă unică, după modelul casuțelor preistorice!