Ce simptome experimentează noaptea pacienții infectați cu varianta Omicron a virusului COVID-19

Autor: Lavinia Medrea

Ce simptome experimentează noaptea pacienții infectați cu varianta Omicron a virusului COVID-19

Sursa: PixaBay

Varianta Omicron a virusului COVID-19 este mai slabă decât varianta Delta, dar se pare că multe simptome apar mai mult pe timp de noapte.

Conform spuselor specialiștilor, multe simptome provocate de varianta Omicron apar noaptea.

Simptomele variantei Omicron a virusului COVID-19

Din momentul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat noua variantă Omicron ca fiind  „variantă îngrijorătoare”  pe 24 noiembrie, Marea Britanie a reacționat rapid. A introdus o restricție de călătorie oamenilor care vin și care vor să plece din Africa de Sud, și-a extins programul de amplificare și a reintrodus măsurile de distanțare socială.

Cu toate că OMS a spus că Omicron are un „risc crescut de reinfecție”, dovezile arată că, de asemenea, varianta poate cauza o boală mai ușoară decât tulpina Delta.

Citeste si: Bilanț coronavirus luni, 13 decembrie 2021. Cifrele anunțate de autorități la început de săptămână. Sub 1000 de cazuri noi de coronavirus

Specialiștii recomandă să fim precauți, pentru că, dacă varianta se dovedește a fi mai transmisibilă decât variantele anterioare, precauția va duce la reducerea transmiterii virusului, care va salva vieți și va ușura presiunea resimțită în tot

sistemul de sănătate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Comitetul pentru Situații de Urgență a actualizat listă țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care se întorc în țară de sărbători vor sta mai puțin în carantină

Informațiile despre simptome sunt puține, dar medicii din Africa de Sud au dat câteva detalii importante.

La un briefing convocat de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud, medicul generalist Unben Pillay a vorbit despre simptomele pe care le experimentau pacienții infectați cu varianta Omicron.

Se pare că simptomele apar mai mult în timpul nopții. Pacienții experimentează transpirații de noapte. Pacienții transpiră atât de mult încât hainele și lenjeria de pat se udă, chiar dacă locul în care dorm ei este rece.

De asemenea, aceștia se mai plâng de tuse uscată, febră și dureri de corp.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.