Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi. Când se reia testarea copiilor

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 22 iul 2022, 20:40

Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi

Sursa: Facebook Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control al Guvernului să verifice achiziția testelor de salivă la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectorarul General pentru Situații de Urgență.

GCS a transmis, duminică seară, precizări în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Testarea în școli nu a fost întreruptă. Când se reia testarea copiilor?

Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi. Când se reia testarea copiilor 

Reprezentanții GCS spun că testarea elevilor nu a fost suspendată și nici nu a fost luată în calcul această posibilitate.

Pentru că a doua tranșă de teste a întârziat, s-a decis schimbarea zilelor în care copiii vor fi testați, însă doar pentru săptămâna 13-19 decembrie.

”Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc

de zilele de luni și joi”,
potrivit GCS.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conducerea Ministerului Educației ține legătura permanent  cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea elevilor și cadrelor didactice.

Ministerul Educației spune că testarea în școli nu va fi oprită

Ministerul Educației a anunțat că testarea în școli nu va fi oprită și nu s-a luat în calcul această posibilitate.

”Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17

decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi”,  anunță ministerul.