Regina Elisabeta a II-a a anulat tradiţionala petrecere de Crăciun la Sandringham. Monarhul se teme de noua tulpină Omicron a coronavirus

Autor: Madalina Maftei

Regina Elisabeta a II-a a anulat tradiţionala petrecere a Crăciunului la Sandringham

Tradiționala petrecere de Crăciun la Sandringham a fost anulată din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 provocate de varianta Omicron, a anunțat Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat tradiționala petrecere de Crăciun la Sandringham. Monarhul se teme de infectarea cu noua tulpină sud-africană a coronavirus, care face ravagii în Regat, în aceste momente.

Regina Elisabeta a II-a a anulat tradiţionala petrecere a Crăciunului la Sandringham

În urmă cu câteva zile au apărut zvonuri că Regina Elisabeta a II-a a decis să nu călătorească în acest an în Norfolk.

Palatul Buckingham a confirmat zvonurile luni seară. Consilierii regali au descris decizia monarhului drept una personală care reflectă ” o abordare precaută”, scrie BBC. 

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a are mari probleme de sănătate! Motivul pentru care nu va mai participa la evenimentul public pe care îl avea în program duminică

Regina va petrece Crăciunul la Windsor, unde i se vor alătura membrii familiei regale. 

Pentru al doilea an la rând, regina este nevoită să anuleze, din cauza pandemiei, călătoria la Sandringham.

În urmă cu doar o săptămână a fost anunțat că nu va participa la prânzul cu familia dinainte de Crăciun, iar această decizie a fost luată tot din cauza Covid. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Palatul Buckingham nu a anunțat cine din familia regală o va vizita pe regină la Windsor  de Crăciun, însă un purtător de cuvant al casei regale a anunțat că vor fi urmate toate regulile adecvate pentru ca toată lumea să fie în siguranță.

A fost precizat că Downing Street, sediul prim-ministrului, a fost informat de acest lucru, dar nu a fost implicat în decizie.

Regina s-a retras din viața publică în această toamnă

Ca urmare a unor probleme de sănătate, Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să se retragă din viața publică în această toamnă. Aceasta nu a participat nici COP26 de la Glasgow, starea ei fiind îngrijorătoare.

Regina Elisabeta a II-a are 95 de ani și este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Citeste si: Ce mănâncă Regina Angliei la masa de Crăciun. Un bucătar al familiei regale britanice a "scăpat" meniul în presă