Vești bune despre varianta Omicron! Pacienții infectați cu această tulpină prezintă un risc de spitalizare de până la 70% mai mic

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 sep 2022, 05:05

Vești bune despre varianta Omicron! Pacienții infectați cu această tulpină prezintă un risc de spitalizare de până la 70% mai mic

Sursa: PixaBay

Conform unei analize făcute de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), persoanele infectate cu varianta Omicron a virusului COVID-19 prezintă un risc de până la 70% mai mic să fie spitalizați față de bolnavii infectați cu varianta Delta a virusului COVID-19.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) este în continuare atentă la numărul persoanelor infectate cu varianta Omicron a virusului COVID-19 și care sunt spitalizați, chiar dacă prezintă un risc mai mic de până la 70% de a fi internați în spital.

Persoanele infectate cu varianta Omicron au un risc de până la 70% mai mic de a fi internați în spital

Potrivit agenției, analiza este „extrem de incertă, din cauza numărului mic de bolnavi infectaţi cu varianta Omicron și spitalizaţi în prezent. Acest lucru duce la imposibilitatea măsurării efective a tuturor infecţiilor precedente şi unei răspândiri limitate a Omicron în grupurile mai în vârstă.

Citeste si: Se impune carantină totală de Sărbători?! Iată ce țări sunt vizate din cauza variantei Omicron

„În pofida faptului că o mică proporţie riscă spitalizarea, este vorba despre un număr important de persoane, iar presiunea asupra NHS, sistemul publc britanic de sănătate, va crește”, avertizează UKHSA.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Numărul cazurilor este în prezent foarte mare în Regatul Unit. Chiar o răspândire relativ slabă care necesită o spitalizare va conduce la îmbolnăvirea gravă a unui număr important de persoane”, a declarat directoarea UKHSA, Jenny Harries.

Ce restricții vor fi introduse de Crăciun din cauza variantei Omicron

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a anulat tradiţionala petrecere de Crăciun la Sandringham. Monarhul se teme de noua tulpină Omicron a coronavirus

Din cauza variantei Omicron, restricțiile care ar putea fi introduse sunt următoarele:

  • purtarea obligatorie a măștilor;
  • închiderea târgurilor în aer liber și a cluburilor de noapte;
  • restricționarea numărului de persoane care vor participa la adunările de familie;
  • reducerea orelor de funcționare a restaurantelor.

Marea majoritate a țărilor au introdus deja restricții de călătorie din cauza răspândirii accelerate a variantei Omicron, iar călătorii din alte țări au obligația de a prezenta un certificat verde și un un test negativ COVID-19 la intrarea

în țară.