Vești proaste pentru pensionari! Românii își vor primi pensiile mai târziu în ianuarie 2022

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 sep 2022, 04:10

Vești proaste pentru pensionari! Românii își vor primi pensiile mai târziu în ianuarie 2022

Sursa: PixaBay

Cu toate că s-a transmis în mod public că pensionarii nu vor mai avea venituri mici în 2022, se schimbă câteva lucruri în ultim moment, care s-ar putea să le facă probleme în luna ianuarie a anului 2022.

Cu puțin timp în urmă, Compania Națională Poșta Română a transmis că veniturile lunare ale pensionarilor vor întârzia în ianuarie 2022. Întârzierea este motivată prin faptul că banii pentru drepturile sociale vor fi trimiși în conturile Poștei Române pe 4 ianuarie, lucru care se întâmplă an de an.

Pensionarii își primesc pensiile mai târziu în ianuarie 2022

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile.”, a declarat Compania Națională Poșta Română.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii

Cu toate că această informație nu este prea bine primită, Guvernul a decis recent să dea un ajutor pe lângă pensie pentru milioane de bătrâni. Executivul hotărăște azi, 28 decembrie, noua măsură.

Noi proiecte discutate în ședința de Guvern de astăzi

Guvernul are ședință astăzi pentru a discuta, printre altele, un proiect de hotărâre care decide că, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429

lei/lună inclusiv, indiferent dacă primesc sau nu alte venituri, vor primi compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

Citeste si: Pensiile Militare se majorează cu 10% din 2022: ”Avem foarte mulți pensionari sub 2500 de lei, ne permitem această majorare” A anunțat Ministrul Apărării în urmă cu câteva momente

În prezent, de această compensare au parte pensionarii cu venituri de până la 1.299

lei/lună.