Cum alegi stilul potrivit pentru ușile de interior?

Author: Oana Iosif
Actualizat: 07 oct 2022, 01:10

Fiecare locuință are un stil al său pe care și-au pus amprenta proprietarii în funcție de personalitatea și de gusturile lor. Este mult mai primitoare o locuință care are un stil propriu. Contează foarte mult ca decorul și detaliile dintr-un apartament sau o casă să se potrivească cu personalitatea proprietarului, pentru a îi oferi satisfacție în fiecare zi în care îi trece pragul. Fie că a avut o zi bună sau nu, important e ca atunci când ajunge acasă să se simtă cu adevărat bine.

Ei bine, din acest punct de vedere, al stilului, importante sunt și ușile de interior, pentru că, odată ce s-a ales o ușă care să nu se potrivească, aspectul final poate să nu fie unul mulțumitor. Este important să se țină cont și de cât de practice sunt ușile, pentru a fi bifate mai multe cerințe îndeplinite.

Tipuri de uși, în funcție de stil

Stilurile pe care le propun producătorii de uși de interior s-a diversificat de-a lungul timpului, fiind disponibile pe piață mai multe modele, pe lângă cele clasice.

Uși tip panou

Aceste uși sunt, de obicei, în formă dreptunghiulară și pot avea un aspect asemănător lemnului. Tot acest tip de uși este și cel mai comun, așa că dacă nu există o preferință pentru un stil anume, pot fi o variantă de luat în calcul. Se strecoară imediat în stilul locuinței fără să atragă atenția asupra lor.

Uși glisante

Aceste uși au un stil propriu și sunt mai mult pentru proprietarii de locuințe orientați către un aspect modern și care își doresc ca ușile de interior să aibă ceva special, ieșit din comun. De asemenea, sunt și practice.

Dacă peretele are dimensiuni generoase și permisive, ușa glisantă este o variantă potrivită. De asemenea, este ideală și în cazul în care se dorește o economisire a spațiului, pentru că felul în care se deschide nu este cel obișnuit de înainte-înapoi, ci se glisează, așa cum spune și numele.

Uși pliante

Aceste uși sunt ideale pentru dressing-uri, bucătărie sau debara, pentru că, datorită faptului că se pliază, oferă un mare avantaj dacă se dorește economisirea de spațiu. Sunt o variantă ideală și din punct de vedere estetic, fiind disponibilă o gamă variată de culori ce se pot potrivi stilului locuinței respective.

Uși cu finisaj sintetic

Aceste uși de interior sunt foarte avantajoase datorită rezistenței și a durabilității. Cine nu-și dorește o ușă de interior atât de rezistentă, încât să nu se mai gândească la o astfel de investiție în următorii 5-10 ani? Pe lângă acest aspect, ușile cu finisaj sintetic sunt ușor de întreținut și nu rețin umiditatea. Astfel ca se poate folosi o astfel de ușă chiar și la baie, nefiind un pericol aburii sau umiditatea pentru ea.

Prin urmare, ușile de interior pot fi găsite pe piață sub forma mai multor tipuri și stiluri, care să se potrivească de minune cu felul în care a fost decorată locuința și care să fie și practice, în același timp. În ziua de astăzi, se optează atât pentru un aspect plăcut, cât și pentru calitate.