Prognoza meteo ANM duminică, 9 ianuarie 2022. Ninsori și ploi în toată țara

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 09 ian 2022, 17:42

Prognoză meteo ANM duminică, 9 ianuarie 2022. Ninsori și ploi în toată țara

Sursa: pexels

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 9 ianuarie 2022. Cum va fi vremea în țară?

Potrivit meteorologilor, vremea va fi predominant închisă și vor fi precipitații, local în cursul zilei, mai ales în centrul și sud-vestul țării, iar seara și noaptea pe arii relativ extinse. Nu scăpăm nici de ninsori, în zonele montane și submontane vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi ploi și lapoviță.

Prognoză meteo ANM duminică, 9 ianuarie 2022. Ninsori și ploi în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea rea se menține și în următoarele zile. Nu scăpăm de ploi și de ninsori, temperaturile înregistrate sunt normale pentru această perioadă a anului.

Pe lângă precipitații și ninsori în zonele motane și submontane, vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sudul și sud-estul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime între -2 și 7 grade.

Izolat vor fi condiții de ceață.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prognoză meteo ANM duminică, 9 ianuarie 2022. Cum va fi vremea în București

Vremea în București se va menține închisă, anunță meteorologii. La începutul zilei vor fi condiții de ceață și burniță, iar noaptea temporar va ploua și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor crește față de intervalul anterior, temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de 4...6 grade. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM joi, 6 ianuarie 2022. Vremea se răcește, cerul va fi acoperit de nori și revin ploile. Zonele din țară unde va ninge în orele următoare

Cod galben de ninsori

Meteorologii au emis sâmbătă dimineață o avertizare de cod galben de ninsori valabilă până duminică dimineață.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 8 ianuarie, ora 10- 9 ianuarie, ora 10, vor fi ninsori însemnate cantitativ în Banat, Crișana, Maramureș şi local în vestul şi nord-vestul Transilvaniei, şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10…15 cm. 

Va ninge abundent în Carpații Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 7 ianuarie 2022. Răcire accentuată a vremii la final de săptămână și precipitații sub formă de ninsoare