Novak Djokovic a aflat cu cine va juca în primul tur de la Australian Open. Decizia autorităților legată de deportare

Autor: Andrei Ionescu

Novak Djokovic și-a aflat adversarul din primul tur al Australian Open, dar nu știe încă dacă va fi deportat din Australia

Sursa: Facebook Novak Djokovic

Novak Djokovic a aflat pe cine ar trebui să întâlnească în primul tur al Australian Open. Iată ce decizie au luat, momentan, autoritățile.

Potrivit tabloului de la Australian Open, sârbul Novak Djokovic (locul 1 ATP) ar trebui să îl întâlnească în primul tur al turneului de Grand Slam pe compatriotul său Miomir Kecmanovic (22 de ani, locul 78 ATP).

Djokovic nu este încă sigur de prezența la Australian Open, totul depinzând în acest moment de ministrul Imigrărilor din Australia. Acesta a luat, momentan, decizia de a amâna din nou o hotărâre definitivă în cazul lui Djokovic după ce avocații sârbului au depus noi documente la dosar, informează digisport.ro.

Premierul scoțian Scott Morrison a confirmat că ministrul Imigrărilor a decis momentan să amâne hotărârea, care era așteptată în cursul zilei de azi.

Poziția ministrului Hawke nu s-a schimbat. Sunt decizii ale ministerului, care vor fi luate de ministrul Hawke, iar asta e tot ce pot spune acum ”, a declarat premierul scoțian Scott Morrison.

Premierul scoțian Scott Morrison a precizat, totodată, că doar persoanele vaccinate contra Covid 19 și cele care prezintă un ”argument valid” pentru care nu se pot vaccina pot intra în Australia. 

Asta e politica noastră, nu s-a schimbat. Ne așteptăm ca autoritățile să țină cont de politica Guvernului în astfel de spețe, în care se încadrează persoanele care călătoresc în Australia.

Vorbim despre cei care nu au cetățenie și nici nu sunt rezidenți și care trebuie să arate că sunt vaccinați cu schema completă sau să prezinte un argument valid pentru care nu sunt vaccinați ”, a subliniat Scott Morrison.

Citeste si: Novak Djokovic a sfârșit cu viza anulată de Australia! Marele jucător de tenis a fost audiat mai bine de șase ore în aeroport

Novak Djokovic recunoaște că a mers infectat cu Covid 19 la interviul pentru L'Equipe! Riscă 3 ani de închisoare în Serbia!

Liderul mondial Novak Djokovic a recunoscut, într-un comunicat, că a participat la interviul pentru prestigioasa revistă sportivă L'Equipe deși știa că a fost testat pozitiv cu Covid 19.

Premierul sârb Ana Brnabic a reacționat și a transmis că ce a făcut Djokovic reprezintă "o încălcare clară a legilor"

"Este o încălcare clară a legilor. Dacă ești testat pozitiv, trebuie să intri imediat în izolare", a declarat premierul sârb Ana Brnabic într-un interviu pentru BBC.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Persoanele care în timpul pandemiei nu acționează conform legilor, deciziilor sau ordinelor impuse pentru a respecta măsurile de prevenție va fi pedepsit cu o amendă sau cu închisoarea de până la 3 ani", arată articolul 248 din Codul Penal sârb.

"Nu am vrut să-i dezamăgesc pe jurnaliștii de la L'Equipe. Recunosc că ar fi trebuit să reprogramez acest interviu", a încercat Novak Djokovic să explice decizia de a participa la interviul pentru cunoscuta revistă cu profil sportiv, în ciuda faptului că primise un test pozitiv pentru depistarea Covid 19.

"Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid.

Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea.

Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19.

Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat.

A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ.

Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L'Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut.

După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia.

A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce.

Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume", a transmis Novak Djokovic într-un comunicat.

Citeste si: Novak Djokovic ar fi mințit în formularul de intrare în Australia! Liderul mondial riscă 12 luni de închisoare!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.