Restricții mult mai dure pentru cetățenii nevaccinați din Franța! Nu vor mai avea voie în trenuri, avioane și restaurante

Autor: Lavinia Medrea

Restricții mult mai dure pentru cetățenii nevaccinați din Franța! Nu vor mai avea voie în trenuri, avioane și restaurante

Sursa: PixaBay

Senatul Franței a aprobat înăsprirea restricțiilor pentru nevaccinați, în noaptea de miercuri spre joi, care vizează inclusiv certificatul de vaccinare obligatoriu.

Francezii au răspuns cu proteste la decizia înăspririi restricțiilor, mai ales după ce președintele francez Emmanuel Macron a menționat că vrea să le dea „bătăi de cap” cetățenilor care refuză să se vaccineze. Senatul a aprobat noile restricţii şi introducerea certificatului de vaccinare cu 249 de voturi pentru şi 63 împotrivă.

Legea care scosese posibilitatea de a prezenta un test negativ în locul vaccinării a fost deja aprobată de Adunarea Naţională, dar parlamentarii au fost nevoiți să suspende dezbaterile, care au început pe 2 ianuarie, după ce au primit amenințări cu moartea.

Nevaccinații vor avea parte de restricții mai dure. Certificatul de vaccinare va fi oferit și persoanelor trecute prin boală

Conform noilor prevederi, francezii nevaccinați de minim 18 ani nu mai pot intra în restaurante, spaţii culturale, trenuri pe distanţe lungi şi avioane. Până acum, nevaccinaţii aveau acces la toate acestea dacă prezentau un test COVID-19 cu rezultat negativ.

Călătoriile pe distanţe lungi sunt permise fără test şi fără dovada de vaccinare doar din motive excepționale. Persoanele care şi-au făcut programare pentru a se vaccina vor primi acces temporar dacă prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ultima oră! Toate școlile trec la predarea online, dacă în județ sunt ocupate 75% din paturi în spitalele Covid

Senatul a hotărât ca noile restricții să fie aplicate dacă numărul pacienţilor infectați cu COVID-19 în spitalele din Franţa depăşeşte 10.000. La acest moment, sunt internaţi în jur de 24.000 de bolnavi infectaţi cu virusul COVID-19.

Cei care s-au infectat şi s-au vindecat de COVID-19 vor putea primi și ei certificatul de vaccinare.

Senatul a refuzat, totuși, introducerea de pedepse mai dure şi regula care obliga restaurantele să verifice identitatea clienţilor, deoarece parlamentarii consideră că poliţia este responsabilă pentru asta.

Citeste si: Comitetul pentru Situații de Urgență a actualizat listă țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care se întorc în țară de sărbători vor sta mai puțin în carantină

Varianta Omicron a devenit tulpină dominantă în Franța și, de câteva săptămâni, are parte de o creștere accelerată a cazurilor de COVID-19.

Miercuri au fost confirmate aproape 361.719 de cazuri noi şi 246 de morți în spitale.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.