Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, 14 ianuarie 2022. CNSU a anunțat că 74 de state se află în zona roșie

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 14 oct 2022, 05:55

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată pe 14 ianuarie 2022

Sursa: pexels

În ședința de vineri, 14 ianuarie 2022, Comitelul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Tot mai multe state se află pe lista roșie din cauza creșterii numărului de infectăru cu COVID-19.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autorități pe 14 ianuarie 2022. Noile modificări au fost anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), după ședința de vineri. 

Care este noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat? 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea numărul 4 pentru aprobarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat în funcție de rata de incidență cumulată.

În cadrul hotărârii sunt menționate o serie de schimbări. 

În primul rând s-a decis actualizarea listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, doar pentru statele membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

A doua modificare anunțată de autorități este că Africa de Sud, Brazilia, India, Nepal, Botswana, Eswatini, Namibia, Zimbabwe, Leshoto, Mozambic, Malawi, Angola și Zambia au ieșit din zona roșie. 

Iată care este noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat prezentată de CNSU și ce state se află în zona roșie.

Citeste si: Noile condiții pentru închiderea școlilor. Nu mai este luată în calcul rata de vaccinare din instituțiile de învățământ. Ce școli intră în online de luni, 17 ianuarie 2022

 

 

 

 

Citeste si: Ce medicamente sunt eficiente împotriva Covid-19 și cum se pot procura