După ce Marea Britanie a decis să renunțe la toate restricțiile, OMS trage un semnal de alarmă: ”Nu este momentul să renunțăm”

Autor: Madalina Maftei

După ce Marea Britanie a anunțat că va renunța la toate restricțiile, OMS trage un semnal de alarmă

Sursa: PixaBay

Marea Britanie renunță la toate restricțiile aplicate pe perioada pandemiei, inclusiv la certificatul verde.

Din luna martie, Regatul Unit la Marii Britanii ar putea elimina și măsura izolării pentru cei testați pozitiv. În urma acestor decizii, Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă.

În timp ce Marea Britanie renunță la restricții, OMS trage un semnal de alarmă

Dacă în Marea Britanie valul Omicron pare să bată în retragere, multe țări europene se confruntă cu recorduri absolute la numărul de infectări zilnice. De exemplu, Franța a anunțat aproape o jumătate de milion de teste pozitive în ultimele 24 de ore.

“Pandemia de Covid nu este nici pe departe aproape de sfârşit”, a avertizat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Situația epidemiologică nu este deloc roz în Europa, deși Marea Britanie a anunțat că va renunța la aproape toate restricțiile implementate pe perioada pandemiei de coronavirus.

”Omicron continuă să se răspândească în lume.

Săptămâna trecută au fost raportate peste 18 milioane de cazuri. Numărul deceselor rămâne stabil pentru moment, dar suntem îngrijorați de impactul pe care Omicron îl are asupra lucrătorilor din domeniul sănătății deja epuizați și asupra sistemelor de sănătate suprasolicitate. Nu este momentul să renunțăm și să fluturăm steagul alb”,
a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS.

Cel puţin șapte ţări europene au înregistrat recorduri în privinţa noilor infectări zilnice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Marea Britanie renunță la certificatul verde din 26 ianuarie

Începând cu 26 ianuarie, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie. Cu toate acestea, cetățenii trebuie să poarte masca de protecție la interior.

”De pe 26 ianuarie se vor schimba anumite reguli, se pare că singura regulă care rămâne este legată de purtarea măştii în spaţiile interioare, iar certificatul verde care, sincer, niciodată nu a fost promovat în Marea Britanie, nu va mai fi o măsură din partea Guvernului.

În spital avem mai puţini pacienţi decât am avut în valul 1 sau valul al doilea, iar cei care sunt internaţi, din păcate, rămân în continuare din categoria celor nevaccinaţi.

Chiar mă gândeam de unde mai apar pacienţi nevaccinaţi, ei fac formele mai grave care necesită internare. În schimb, sunt foarte mulţi, inclusiv din colegi, persoane care au fost vaccinate şi care sunt testate pozitiv şi care, din cauza regulilor de carantinare, trebuie să stea 5 zile în izolare.

Toţi cei vaccinaţi dintre colegi au făcut forme foarte uşoare de boală, probabil vom ajunge la situaţia în care vom testa şi vom avea mai multă atenţie faţă de persoanele care fac formele semnificative, grave de boală.

Vom ajunge să tratăm pneumonia COVID aşa cum tratăm alte pneumonii sau alte infecţii", a declarat medicul Tudor Toma, stabilit în Marea Britanie.

Citeste si: OMS susţine că varianta Omicron este periculoasă. Tedros Adhanom Ghebreyesus: "Mai multă răspândire înseamnă mai multe decese"

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.