Simona Halep, eliminată de la Australian Open 2022 de Alize Cornet! Românca, învinsă în 3 seturi!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 24 oct 2022, 00:05

Alize Cornet o învinge pe Simona Halep la Australian Open 2022

Sursa: Twitter Australian Open

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Australian Open 2022 de către franțuzoaica Alize Cornet, scor 6-4, 3-6, 6-4.

Meciul a durat mai bine de două ore și jumătate, fiind disputat pe caniculă, la peste 33 de grade Celsius.

La finalul partidei, franțuzoaica Alize Cornet, câștigătoare, s-a prăbușit pe teren și a început să plângă.

Bătălia pe care am avut-o cu Simona azi, cu această căldură, după 30 de minute, ambele muream pe teren. Am continuat să jucăm două ore și jumătate.

Am dat totul. Felicitări, Simona!

Știu că s-a chinuit mult și o admir pe această jucătoare atât de mult. Este o adevărată luptătoare. Este un exemplu pentru mine. S-o bat azi și să ajung în primul meu sfert de finală la un Grand Slam este un vis împlinit. Nu mai știu ce să zic. Este magic.

Nu e niciodată târziu să încerci din nou.

Nu m-am mai gândit la căldură după 30 de minute. Nu aveam o viziune clară a lucrurilor. Dar m-am gândit că în cealaltă parte a fileului, nici Simona nu se simte mai bine decât mine. Echipa mea m-a ajutat foarte mult și știu că și voi, fanii, v-ați simțit bine. De aceea am continuat să joc tenis
”, a declarat Alize Cornet la interviul de pe teren pentru Eurosport, luat imediat după meci.

Citeste si: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open! Românca a învins-o lejer și pe Kristina Kucova, după victoria de senzație cu Kvitova

Simona Halep, eliminată de la Australian Open 2022 de Alize Cornet!

Alize Cornet duce scorul întâlnirilor cu Halep la 4-1 pentru ea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Australian Open 2022 franțuzoaica și-a asigurat un premiu de 538.000 de dolari australieni și 430 de puncte WTA.

Simona Halep, care părăsește competiția, rămâne cu 328.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA.

Acesta a fost primul meci pierdut de Simona Halep în acest an. Românca a câștigat primul turneu al anului, Melbourne Summer Set 1.

Înainte de meciul cu Alize Cornet, britanica Johanna Konta, fostă jucătoare WTA, o considera pe Simona Halep principala favorită la câștigarea Australian Open 2022.

"Cred că Simona se poziționează mereu printre favorite să câștige fiecare turneu la care participă. Este o jucătoare foarte constantă. Prin stilul ei de joc, își invită adversarele să încerce să o învingă, dar foarte puține pot să o facă.

Cred, fără îndoială, că este favorită să câștige Australian Open în acest an.

Cred că Simona reprezintă o surpriză doar în contextul lucrurilor, faptul că n-a jucat multe meciuri în ultimele luni. Dar dacă ne uităm în istoria recentă a jocului ei, nu reprezintă o surpriză. A reprezentat o forță dominantă în tenis în ultimii zece ani", declara Johanna Konta pentru Eurosport.

Citeste si: Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open! Românca a "spulberat-o" pe Beatriz Hadad Maia: 6-2, 6-0! Prima reacție după victorie