Crește sau nu vârsta de pensionare în România? Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț despre ce se întâmplă cu pensionarii

Autor: Lavinia Medrea

Crește sau nu vârsta de pensionare în România? Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț despre ce se întâmplă cu pensionarii

Sursa: Facebook Marius Budăi

La acest moment, vârsta de pensionare este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce nu va mări vârsta de pensionare în rândul românilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce nu va mări vârsta de pensionare în România.

Marius Budăi nu intenționează să crească vârsta de pensionare în România

„Aș vrea să vă prezint și argumentele prin care să-mi susțin această afirmație. Eu cred că în România trebuie să ne preocupăm mai întâi, înainte de a crește vârsta de pensionare, de a crește speranța de viață a cetățenilor români, de a crește speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români”,  a explicat Marius Budăi.

Citeste si: Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre pensiile românilor: „Urmează să fie adoptate măsuri pentru corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor”

În România, vârsta de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi.

Ministrul Muncii, marius Budăi, nu vrea să crească vârsta de pensioare până la 70 de ani, având în vedere că speranța de viață sănătoasă este de doar 59 de ani, iar românii oricum „lucrează cinci ani în plus față de speranța de viață sănătoasă”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Nu poate fi vorba de o creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Vă spun și de ce: în România speranța de viață, pentru un bărbat, este de 70 de ani și șase luni.

Citeste si: Vești bune pensionarii români! Pensiile ar putea crește de la jumătatea acestui an! Ce anunț a făcut Lia Olguța Vasilescu, liderul PSD

Este imposibil să pui pe cineva să contribuie într-un sistem 50 de ani și să-i dai pensie șase luni. Nu se poate așa ceva. Speranța de viață sănătoasă este și mai mică: de 59-60 de ani.

Deja cetățenii români lucrează 5 ani în plus față de speranța de viață sănătoasă. Deci, nu poți să pui carul înaintea boilor.

Noi trebuie să ne ocupăm de viața cetățenilor români, de a le crește speranța de viață sănătoasă”,  

a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.