Vești bune pentru români! România nu este nici pe aproape de intrarea în război. Anunțul făcut de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu

Autor: Lavinia Medrea

Vești bune pentru români! România nu este nici pe aproape de intrarea în război. Anunțul făcut de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu

Sursa: PixaBay

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a asigurat cetățenii că nu se află în pericol de a intra în război la acest moment.

România, ca membră NATO, nu se află deloc în situația de a intra în război nici în cel mai rău scenariu, cel în care Rusia ar intra în război cu Ucraina, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: „România, care este NATO, în acest moment nu este în situația de a intra în război”

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a fost întrebat dacă bărbaţii români, mai ales cei tineri, ar trebui să se îngrijoreze că vor fi înrolați, având vedere situația actuală.

“Nu ar trebui să fiţi îngrijorat deloc şi vreau să vă aduc câteva argumente foarte pragmatice, în primul rând pentru că România, ca membră a unui sistem defensiv puternic, cel mai puternic, care este NATO, în acest moment nu este situaţia de a intra în război, în orice situaţie în care, să zicem, Federaţia Rusă, în cel mai prost scenariu, ar intra în Ucraina.

Citeste si: Ucraina trebuie ”să se pregătească de impact” Discuția telefonică dintre Joe Biden și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru că, a spus-o şi Stoltenberg recent, Tratatul NATO prevede posibila intervenţie militară doar în cazul ţărilor, dacă este atacată o ţară care este membră a NATO, aşa funcţionează solidaritatea NATO. Ucraina nu este, încearcă să devină membră NATO, dar nu are, încă, acest statut”, a explicat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Citeste si: Nu va exista niciun război între Rusia și Ucraina! Lidia Fecioru: „Nu va fi niciun război. Putin nu vrea NATO în coasta lui, vrea doar să nu pună nimeni stăpânire pe bogăţiile Ucrainei”

Pe lângă asta, Vasile Dîncu a mai precizat că nici măcar Ucraina nu şi-a mobilizat rezerviştii.

„Ea este atacată şi nu şi-a mobilizat rezerviştii, aşa încât nu este cazul în acest moment”, a mai subliniat Vasile Dîncu.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.