Tinerii din România ar putea să fie înrolați din nou în armată din cauza lipsei de soldați: „Avem nevoie de soldați”

Autor: Lavinia Medrea

Tinerii din România ar putea să fie înrolați din nou în armată din cauza lipsei de soldați: „Avem nevoie de soldați”

Sursa: PixaBay

Românii ar putea face iar armata, după ce ministrul Apărării a spus că Armata Română are nevoie de soldați.

Vasile Dîncu a precizat că Armata Română are nevoie de soldați și a vorbit despre proiectul privind stagiul militar voluntar.

Tinerii români ar putea face din nou armată din cauza lipsei de soldați

Vasile Dîncu a precizat că armata română este în plin proces de creştere a capacităţii operaţionale, spunând, de asemenea, că noile trupe vor completa trupele care există deja în România.

„Aceste trupe care vor veni completează trupele americane existente în acest moment, înainte de a veni aceşti 1.000 de soldaţi, aveam aproape 1.000 de oameni care sunt deja în România, şi care completează forţa noastră armată”, a declarat Vasile Dîncu.

Citeste si: Anunț oficial despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, noi precizări

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Declarația lui Vasile Dîncu a fost făcută după ce SUA a anunțat desfăşurarea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România.

„Noi suntem pregătiţi în acest moment, avem scenarii pentru toate situaţiile, ne-am pregătit în teatrele de operaţii, am făcut achiziţii importante în ultima vreme. (…) Suntem în mijlocul unui proces de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei române. Aceste lucruri care vin şi le facem cu repeziciune, acum, completează de fapt o postură a României la Marea Nagră, importantă.

Suntem consideraţi în NATO un furnizor de securitate în zonă, ne vom adapta această capacitate”, a declarat Vasile Dîncu.

Citeste si: Intră România în război? Ministrul Apărării, ultima veste privind tensiunile dintre Rusia și NATO

Ministrul Apărării a precizat că România are nevoie de soldaţi profesionişti, de tehnicieni din toate domeniile, având în vedere că războiul hibrid cere soldaţi din toate categoriile.

„Avem nevoie de soldaţi profesionişti, de tehnicieni din toate domeniile, pentru că o armată modernă nu e doar din infanterişti, care înseamnă inima sistemului ci şi de informaticieni, specialişti chiar din ştiinţe socio-comportamentale. Războiul hibrid cere soldaţi din toate categorile”, a mai explicat Vasile Dîncu.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.