Se închid sau nu școlile din România săptămâna viitoare? Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 04 feb 2022, 12:20

Sorin Cîmpeanu a spus se întorc elevii la orele online! Vestea dată de Ministrul Educației!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se întâmplă cu școlile din România de săptămâna viitoare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: A ieșit la iveală filmarea din avionul groazei. Cei doi pakistanezi i-au terifiat pe românii aflați la bordul aeronavei: "I will kill you!"

Citeste si: Se închid școlile din Capitală! Șase unități de învățământ și-au mutat activitatea în online. Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Se închid sau nu școlile din România săptămâna viitoare?  

Ministrul Educației a vorbit despre situația școlilor din România, în contextul în care s-au înregistrat 32.671 de cazuri noi de infectare cu SARS–CoV–2, cu 3.131 mai puține cazuri decât în ziua precedentă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Cîmpeanu subliniază faptul că desfășurarea cursurilor se va face în continuare în format fizic.

Citeste si: Se închid școlile din Capitală! Șase unități de învățământ și-au mutat activitatea în online. Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

"Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ.

Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ", a spus Sorin Cîmpeanu, conform  Digi24.

Declarațiile actuale ale oficialului vin în contextul în care, în urmă cu o săptămână, ministrul anunța faptul că există posibilitatea ca toate școlile și grădinițele din județul Cluj să treacă în format online.

La acel moment, în Cluj s-a depistat un trend ascendent al numărului mare de infectări cu virusul din China.

”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate  urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare",  spunea ministrul Educației.

În ultimele 24 de ore, conform datelor oficiale venite de la Grupul de Comunicare Strategică, pe teritoriul țării noastre s-au înregistrat 32.671 de cazuri noi de infectare cu virusul din China. De asemenea, în intervalul menționat, din păcate, 111 persoane au pierdut lupta cu viața. Dintre acestea, 85 de persoane erau nevaccinate și 26 vaccinate, 59 fiind bărbați și 52 femei.