Cum să faci mișcare în grădină: 7 idei de activități și echipamente necesare

Author: Oana Iosif

Distanțarea socială impusă de pandemie ne-a arătat că antrenamentele pot fi continuate fără probleme chiar și în grădina casei- noastre, cu o gamă minimă de echipamente necesare.

De altfel, lista de activități fizice pe care le poți realiza pe o suprafață de doar câțiva metri pătrați este una extinsă. Vezi mai jos câteva dintre cele mai relevante exemple.

1. Sărituri la trambulină

Trambulina este un echipament de sport ideal pentru suprafețele reduse de teren, dar care te solicită foarte mult, astfel încât să realizezi un antrenament cardio eficient chiar în grădină.

Aproximativ 10 minute de sărituri pot contribui la arderea unei cantități asemănătoare de grăsime ca cea arsă în urma a 30 de minute de jogging. Mai mult decât atât, coordonarea membrelor și puterea de concentrare sunt stimulate la maximum, în timpul acestei sesiuni.

Comandă acum online o trambulina de la Decathlon, potrivită atât pentru dimensiunile spațiului disponibil din grădina casei, cât și pentru obiectivele de fitness pe care le-ai setat.

2. Exerciții cu greutăți

Principalul beneficiu al sesiunilor de antrenamente cu greutăți este dezvoltarea / definirea masei musculare. Secundar, această activitate poate contribui la buna funcționare a sistemului cardiovascular, dar și creșterea forței în membrele superioare și inferioare.

Poți comanda chiar acum un set complet de greutăți pentru acasă, dar și aparate cu greutăți multifuncționale sau bănci de lucru, pentru a amenaja în grădină un spațiu ideal de lucru.

3. Antrenamente HIIT

Activitățile fizice cardio din categoria HIIT (High-Intensity Interval Training) implică alternarea exercițiilor de intensitate ridicată cu exerciții de intensitate scăzută, fragmentate cu scurte perioade de pauză, pentru ca ritmul cardiac să se poată reechilibra.

Antrenamentele HIIT susțin dezvoltarea nivelului de rezistență pe care îl are organismul, ajută la arderea grăsimilor și contribuie la obținerea unui tonus mental excelent, prin eliberarea de endorfine.

De asemenea, stimulează dinamica sistemului metabolic, astfel încât caloriile să fie arse mult mai eficient. Nu în ultimul rând, sunt apreciate pentru impactul pozitiv asupra activității inimii, precum și a fluxului de sânge prin vene și artere.

Comandă online îmbrăcăminte și încălțăminte de fitness, precum și saltea pentru pilates, urmând apoi mișcările din cadrul antrenamentelor HIIT, pe care le poți găsi cu doar câteva click-uri pe net.

4. Pedalat cu bicicleta fitness

Dacă dispui de o grădină cu o suprafață restrânsă, idea achiziționării online de pe Decathlon.ro a unei biciclete fitness este cât se poate de inspirată.

Programul de pedalat constant la acest aparat poate îmbunătăți funcția cardiacă, ameliorează posibila senzație de anemie cu care te confrunți, fortifică sistemul imunitar și poate contribui la reducerea durerilor menstruale.

Fiind mereu la îndemână, în spațiul personal al grădinii tale, îți va fi mult mai ușor să integrezi exercițiu practicate la acest aparat în rutina de antrenamente, pentru a te bucura de beneficiile pe care le oferă.

5. Tenis de masă

Tenisul de masă este unul dintre cele mai dinamice sporturi pe care le poți practica acasă, având și o componentă de socializare pe care nu o poți ignora.

Ritmul alert în care decurge fiecare punct stimulează sistemul cardiovascular și contribuie la dezvoltarea musculaturii, la întregul nivel al organismului: brațe, umeri, picioare, spate etc

Alege din oferta online Decathlon echipamentul complet de ping-pong potrivit pentru bugetul tău și spațiul de care dispui, deoarece oferta de pe site este una cât se poate de variată.

6. On-The-Spot Jogging

Alergatul pe loc este un tip de antrenament cardio pe care îl poți practica atunci când spațiul și timpul nu îți permit practicarea variantei clasice. În privința echipamentului, poți utiliza aceleași haine și încălțări sport ca în cazul alergatului în parc.

On-The-Spot Jogging antrenează mușchii picioarelor, permite obținerea unui echilibru mult mai bun și contribuie la arderea unui număr de aproximativ 550 de calorii, atunci când antrenamentul se desfășoară pe o durată de 60 de minute.

7. Badminton

Acest sport simplu de practicat îți permite să te bucuri de vremea frumoasă de afară, într-un mod ce îmbină utilul (beneficiile pentru sănătate) cu plăcutul (socializarea cu toți cei dragi).

Echipamentul pentru badminton este compus din rachete și fluturași, iar dacă spațiul din grădină îți permite, poți adăuga în coșul tău de cumpărături online și un fileu de badminton.

Recomandările noastre de sporturi practicate în grădină vin la pachet cu o mulțime de beneficii, pentru sănătatea fizică și cea mentală. Cât despre echipamentele potrivite pentru realizarea lor, intră acum pe Decathlon.ro și comandă online tot ce ai nevoie!