Protestele împotriva măsurilor anti-COVID-19 au scăpat de sub mână în Canada după ce primarul din Ottawa a declarat stare de urgență

Autor: Lavinia Medrea

Protestele împotriva măsurilor anti-COVID-19 au scăpat de sub mână în Canada după ce primarul din Ottawa a declarat stare de urgență

Sursa: Reuters

Oamenii din Canada protestează după ce primarul din Ottawa a declarat, duminică, stare de urgență. Protestatarii și-au parcat camioanele pe străzile orașului și au oprit capitala pentru a determina oficialii să renunțe la restricțiile anti-COVID-19.

Primarul Jim Watson a descris situaţia protestelor ca fiind „complet scăpată de sub control”, precizând că numărul protestatarilor este mai mare decât al polițiștilor.

Protestele împotriva măsurilor anti-COVID-19 scapă de sub control

„În mod clar, suntem depăşiţi numeric şi pierdem această bătălie. Acest lucru trebuie să fie inversat; trebuie să ne recuperăm oraşul”, a precizat primarul Jim Watson.

Protestele camionagiilor au pornit de la supărarea acestora, provocată de cerinţele de vaccinare la trecerea frontierei americano-canadiene, dar au devenit proteste împotriva restricţiilor anti-COVID-19 şi a guvernului premierului Justin Trudeau.

Citeste si: Este oficial! Doza booster este obligatorie pentru cei care vor să călătorească în Uniunea Europeană. Anunțul făcut de Guvernul României

Duminică, poliţia a transmis că vor fi aplicate sancțiuni pentru a-i împiedica pe oameni să îi ajute pe protestatari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Orice persoană care încearcă să aducă sprijin material (gaz, etc.) demonstranţilor ar putea fi arestată", a transmis poliţia pe Twitter.

Proteste mai mici au avut loc și în oraşele Toronto, Quebec şi Winnipeg. Poliţia din Quebec a transmis că aproximativ 30 de camioane de mare tonaj blocau o arteră principală şi că au fost avertizaţi că vor fi sancționați dacă nu se vor muta în curând.

Citeste si: Portugalia se alătură țărilor care renunță la restricții. Cum vor putea călători turiștii de luni, 7 februarie

În timpul unei ședințe de urgență cu oficialii din Ottawa, şeful poliţiei, Peter Sloly, a atenționat că nu are resursele necesare pentru a pune capăt protestelor şi a cerut ajutoare.

Poliţia din Ottawa urmează să fie suplimentată cu 250 de membri ai Poliţiei Regale Canadiene Călare, o forţă federală.

„Acest grup este o ameninţare la adresa democraţiei noastre. Ceea ce vedem este mai mare decât o problemă a oraşului Ottawa, aceasta este o insurecţie la nivel naţional.

Aceasta este o nebunie”, a precizat sâmbătă, despre protestatari, Diane Deans, membru al consiliului municipal.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.