Noi trupe americane au sosit în Polonia! Soldații sunt conduși de ultimul general american care a plecat din Afganistan

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 07 nov 2022, 06:50

Soldați americani

Sursa: pexels.com/PixaBay

Un avion cu militari americani a sosit în Polonia, după ce președintele Joe Biden a aprobat trimiterea de trupe în Europa de Est.

Militarii americani sosiți în Polonia sunt conduși de generalul Christopher Donahue, ultimul militar american ce a părăsit Kabulul atunci când forțele NATO s-au retras din Afganistan.

Circa 1.700 de militari americani, majoritatea aparținând Diviziei 82 Aeropurate, vor fi relocați de la Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia, informează digi24.ro.

Poza cu generalul Gonahue urcând în avion a făcut înconjurul planetei, fiind publicată pe rețelele de socializare.

„Contribuția noastră aici, în Polonia, arată solidaritatea noastră cu toți aliații noștri din Europa și, evident, în această perioadă de incertitudini, știm că împreună suntem mai puternici”, a declarat duminică generalul Donahue.

Trupe militare americane urmează să sosească și în România, ca parte a planului SUA de a întări prezența militară în Europa de Est. Decizia de a trimite trupe americane în Europa de Est, luată de președintele Joe Biden, a venit în urma escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. 

Circa 130.000 de soldați ruși sunt masați la granița cu Ucraina, acolo unde Moscova a trimis și echipament militar.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ucraina își mărește armata! Rusia are peste 100.000 de soldați la granițe

Joe Biden: Cred că Putin va invada Ucraina

Președintele american Joe Biden e de părere că Vladimir Putin va lua decizia de a ataca Ucraina. Într-o convorbire telefonică purtată cu omologul ucrainean, Volodymyr Zelensky, Biden i-a transmis acestuia să se pregătească de "impact".

„Nu sunt atât de convins că președintele Putin este sigur de ceea ce va face.

Cred că va intra în Ucraina.  Trebuie să facă ceva”, a declarat președintele american  Joe Biden.

„Încearcă să-și găsească locul în lume între China și Occident. Dar dacă fac cu adevărat ceea ce sunt capabili să facă cu forțele masate la granița Ucrainei, va fi un dezastru pentru  Rusia. Aliații și partenerii noștri sunt gata să impună sancțiuni severe și semnificative împotriva economiei sale”, a mai declarat președintele SUA.

Rusia a negat constant că ar avea de gând să invadeze Ucraina. „Sunt convins că nu există riscul unui război pe scară largă în Europa sau oriunde altundeva în lume. Nu avem în intenţie niciun fel de măsuri agresive. Nu vom ataca, lovi sau invada Ucraina”, a declarat vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov, negociatorul şef al Moscovei în relația cu SUA pe tema problemelor de securitate.

Citeste si: Tinerii din România ar putea să fie înrolați din nou în armată din cauza lipsei de soldați: „Avem nevoie de soldați”

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.