România scapă de restricții mai devreme! Anunțul făcut de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 feb 2022, 13:31

România scapă de restricții mai devreme! Anunțul făcut de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

Sursa: Facebook Lucian Romașcanu

Alexandru Rafila crede că România are peste 10 milioane de oameni care au fost deja infectați cu COVID-19, motiv pentru care restricțiile pot fi ridicate mai devreme. Posibilitatea este susținută inclusiv de ministrul Culturii.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu a precizat că a avut o discuţie în Guvern şi i s-a promis că deschiderea instituţiilor de spectacole va avea loc mai devreme de atingerea pragului de trei, cinci sau șapte infectări la mia de locuitori. Acesta speră ca până la sfârşitul lunii martie- aprilie să fie fără restricţii.

Restricțiile se vor ridica mai devreme în România: „E o necesitate”

„Am o promisiune, am discutat-o informal în şedinţa de Guvern, ca atunci când va coborî panta infectărilor, să putem să ne gândim, nu la 3 la mie, ci la 5 sau sau 7 la mie, astfel încât deschiderea instituţiillor de spectacole să se întâmple mai rapid, să nu aşteptăm 3 la mie”, a declarat ministrul Culturii, precizând că „oamenii vor să meargă la spectacole, fiind o dorinţă pe care o vede în toate discuţiile pe care le are”.

Citeste si: Alexandru Rafila, vestea momentului pentru români, după ce a fost atins vârful valului 5: ”Majoritatea restricţiilor vor fi ridicate în martie”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lucian Romașcanu a subliniat că speră ca schema de ajutor guvernamentală să reuşească să umple golurile financiare ale industriei de spectacole, astfel încât „sfârşitul lunii martie, începutul lui aprilie să ne găsească fără restricţii”. Ministrul Culturii a mai precizat că la această discuție  „s-au raliat şi premierul, şi Raed Arafat, iar ministrul Sănătăţii nu era prezent, însă era o doamnă secretar de stat”, promisiunea fiind că se va face o propunere.

Ministrul Culturii a precizat că nu ar putea să facă promisiuni în numele virusului.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță numește campania de vaccinarea din România ''un succes''. Câte persoane s-au imunizat până acum

„Se pare că şi această viguroasă răspândire a Omicron să însemne dispariţia pandemiei, această imunizare în masă ar trebui să ne ducă spre o ridicare a restrictiilor.

Lumea simte că nu se mai poate merge înainte, e o necesitate, prezentă din punct de vedere economic, şi nu numai”, a mai precizat Lucian Romaşcanu.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.