Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să facem economie la energie: "Ar trebui să ne schimbăm comportamentul"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 09 feb 2022, 14:24

Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că românii ar trebui să îşi schimbe comportamentul, în privinţa consumului de energie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că ar trebui să se obişnuim să nu mai fim pro-consum. Oficialul i-a îndemnat pe români să fie mai atenți în ce privește consumul de energie.

Citeste si: Se dau bani! Cine sunt românii care vor primi 90% bani în plus la salariu. Claudiu Năsui a dat vestea

Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să facem economie la energie

Virgil Popescu a mărturisit că Guvernul rezolvă problema facturilor la energie, însă până în acest moment nu s-a luat o decizie finală cu privire la acest aspect.

Citeste si: România înregistrează cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii 10 ani: ”Ne-a adus la sapă de lemn”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Lucrăm la minister şi în Guvern, cu colegii miniştri, cu ANRE, pe mai multe scenarii. Acum, ca să vedem care e cel mai bun scenariu, lăsaţi-ne să îl finalizăm, cu certitudine o să avem o soluţie înainte de 1 aprilie, pe care să o implementăm de la 1 martie. C red că ar trebui să ne schimbăm uşor uşor comportamentul, pentru că este spre binele nostru”, a sugerat Virgil Popescu în emisiunea Talk News de la Profit TV.

Cum au fost furați  milioane de românii de furnizorii la energie?

Horia Miron Constantinescu, șeful Autorității pentru protecția consumatorilor (ANPC), a demonstrat modul prin care milioane de români au fost furați de către furnizorii de energie electrică care au emis facturi umflate. 

Potrivit șefului ANPC, autoritatea are în vedere elaborarea unui document prin care să oblige consumatorii să transmită citirea contoarelor către furnizori. 

Citeste si: Cum se compensează facturile de la 1 februarie 2022! Câți bani vor cheltui românii pentru gaze și electricitate

„Ceea ce vreau să vă arăt este dat de faptul că la momentul la care s-a emis această factură în valoare de 820 de lei, în urma aplicării unui consum estimat de furnizorul de utilități, acesta a fost nevoit să emită o nouă factură cu suma de aproape 600 de lei, deoarece consumatorul final nu trimisese indexul.

Noi permanent vom ruga consumatorii să participe activ la modul în care facturile sunt transmise. Ţine şi de dânșii pentru a transmită indexul dar ţine şi de operatori economic să verifice la trei luni. Facturile acestea sunt de ordinul milioanelor şi au fost emise greșit. Autoritatea a aplicat sancțiuni pentru toate aceste abateri”, a spus preşedintele ANPC Horia – Miron Constantinescu.