Tips and tricks despre căștile voastre - ce nu vă spune nimeni despre bureți de căști

Author: Oana Iosif

Știm cu toții că de regulă un echipament nu costă la fel de mult pe cât costă consumabilele necesare pentru acesta. Dar nu în toate cazurile se aplică această regulă. Astfel, în cazul căștilor pe care le folosiți sunt bureți sau dopuri ce pot fi schimbate, iar acestea costă mai puțin decât ați crede.

Upgrade sau o altfel de reparație pentru căștile pe care le aveți puteți face oricând. Secretul constă în a alege acele accesorii potrivite. Acestea se găsesc și în comerț și sunt la prețuri accesibile. Să luăm exemplu de caz acei bureti casti pe care îi întâlnim la căștile over ear sau on ear.

Bureții pentru căști pot fi schimbați

În fond nici nu aveți nevoie să mergeți la vreun service. Bureții în cauză sunt ușor de schimbat, ba chiar veți găsi online și tutoriale simple despre cum să faceți asta. Iar de cumpărat este la fel de simplu, din mediul online. Va fi însă nevoie să căutați produsele specifice în funcție de tipul de căști și de compatibilitatea accesoriilor cu brandul de căști pe care le aveți.

De cele mai multe ori, la căști, acel burete ce vă acoperă urechea este cel care se deteriorează primul. Adică chiar dacă căștile sunt perfect funcționale, încă redau sunetul clar, când le purtați simțiți durere sau disconfort la urechi. De vină este buretele, cel care dacă este deteriorat creează senzația că sunteți zgâriați ca de sârmă.

Despre ce fel de material vorbim? În mare parte din cazuri, adică 99% dintre căștile existente, au piele ecologică. Așa sunt create din fabrică. Vorbim implicit de căștile de marcă, de la branduri de renume ale nișei. Iar aceasta imită destul de bine pielea naturală, însă se uzează mai repede. Crapă, se rupe. Chiar și până când să ajungeți să le aveți degradate, puteți oricând să faceți un upgrade a acestor accesorii. Bureții pentru căști pot fi și din piele naturală, iar această versiune este una mai rezistentă, desigur. Pot avea diferite culori și vin și inscripționate cu left și right. Să le schimbați este simplu și ușor.

Ce nu vă spune nimeni despre un posibil upgrade al căștilor

Pe lângă faptul că puteți alege bureții de căști, la fel de ușor puteți schimba și dopurile din silicon ale căștilor in-ear.

Nu în cele din urmă, merită amintit despre faptul că unele seturi de bureți includ și un cooling gel. Cei care sunt pasionați de gaming, cei care petrec multe ore în online, care folosesc timp îndelungat căștile, per zi, vor fi încântați să descopere despre acest cooling gel. În fond, chiar asta este. Un upgrade al bureților clasici, un gel care oferă senzația de răcoare. Pentru că urechile ți se încing pe măsură ce numărul de ore petrecute în online crește. În plus, îți menține temperatura optimă și previne transpirația.

Accesorii salvatoare

De cele mai multe ori ne axăm pe unele branduri de produse pentru că sunt ele însele o garanție a calității. Alegem căștile Sony sau Bose ori cine știe ce alt brand de nișă, recunoscut, de talie mondială. Însă trebuie să fim conștienți de faptul că nu este îndeajuns pentru a ne asigura calitatea de care avem nevoie. Până la urmă chiar și acele căști scumpe se vor deteriora.

Cu câteva accesorii bine alese puteți oricând să faceți un upgrade sau o reparație a căștilor. Nu mai investiți într-o nouă pereche de căști. Ci doar readuceti la viață pe cele existente. Este și rentabilă până la urmă. Descoperiți astfel de produse în magazinele de nișă, cu accesorii și piese de schimb.

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.