Medicul Adrian Marinescu a făcut anunțul așteptat de toată lumea: ”Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID”

Autor: Madalina Maftei

Adrian Marinescu a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Medicul de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București a anunțat că anul acesta pandemia se va încheia.

Vești bune pentru români. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a anunțat când vor fi eliminate restricțiile din țara noastră și când se va încheia pandemie de coronavirus.

Adrian Marinescu: ”Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID”  

Medicul Adrian Marinescu a explicat, la un post de Tv, când se va renunța la restricțiile impuse împotriva corovirus și, totodată, când se va sfârși pandemia. 

„Că discutăm de măsuri de relaxare este una, dar că închiderea pandemiei pleacă nu de la criterii epidemiologice, ci de la renunţarea la restricţii, cred că nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că, dacă renunţi la restricţii, nu înseamnă că impactul pe care l-ar mai avea pandemia dispare.

Până la urmă sunt cu totul alte criterii.

Sperăm, într-adevăr ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă în plan real, apropo de situaţia epidemiologică şi plecând de la acea situaţie, atunci măsurile de relaxare sunt logice.

Citeste si: Primul medicament pentru tratarea COVID a fost distribuit în spitalele din România. Ce pacienți pot primi această pastilă

Până la urmă sunt cu totul alte criterii.

Sperăm, într-adevăr ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă în plan real, apropo de situaţia epidemiologică şi plecând de la acea situaţie, atunci măsurile de relaxare sunt logice.

Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-COv-2.

E o diferenţă”, a declarat medicul de la Matei Balş la Antena 3. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important despre certificatul verde în România. Când expiră, dacă nu ai doza booster