"V-a așezat o amantă în scaunul de primar?" Care a fost răspunsul lui Mihai Chirică, edilul Iasiului

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 13 feb 2022, 23:33

Aflat la al doilea mandat în fruntea Primăriei orașului Iași, Mihai Chirică este gata da vină în față publicului, în platoul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Ati devenit primar interimar al Iasului in 2015 dupa ce edilul in functie Gheorghe Nichita a fost suspendat si plasat in arest la domiciliu intr-un dosar de abuz in serviciu. Procurorii DNA l-au acuzat atunci ca isi urmarea amanta cu ajutorul politiei locale, iar ancheta ulterioara si procesul i-au dovedit vinovatia. Presa a comentat ca in timp ce dosarul "Amanta" a insemnat sfarsitul carierei politice pentru Gheorghe Nichita, pe Mihai Chirica l-a propulsat in locul lui in functia de primar al Iasiului.

Citeste si: Cine este Mihai Chirica și ce avere are. CV și date biografice

"V-a asezat o amanta in scaunul de primar?" a fost intrebarea pusa de Denise Rifai lui Mihai Chirica

Mihai Chirica: "Din prisma prezentarii, da, dar nu a mea pentru ca l-a lasat liber. Intr-o batalie politica foarte acida, eram doi viceprimari PSD atunci, eu si domnul Surdu.

A fost o batalie politica foarte acerba cu vizite la Bucuresti, mai mult altii. Dar pana la urma cred ca a fost o alegere in cunostinta de cauza si intr-un mod foarte constient si am fost pus interimar pana la vot pana la alegerile din 2014. O negociere stransa, la baioneta. Cred ca am fost loial, corect si nu am calcat pe niciun cadavru."

Mihai Chirica are probleme mari cu justiția

Recent, edilul Iașului a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de corupție și nu-și mai poate exercita funcția

Mihai Chirica este acuzat de procurorii DNA de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În calitate de edil al Iașului, Mihai Chirica ar fi dispus semnarea în mod ilegal a unor documente privind un construirea, respectiv extinderea unui imobil din municipiul Iași.

Citeste si: Ce familie numeroasă are Mihai Chirica! Primarul Iașului e la a treia căsătorie!

"Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal.

Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de Municipiul Iași", susțin procurorii DNA.  

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.