Bilet unic la STB, Metrorex și la trenurile din zona București-Ilfov. Cât costă abonamentele

Autor: Marina Ionescu

Bilet unic la STB, Metrorex și la trenurile din zona București-Ilfov. Cât costă abonamentele

Sursa: PixaBay

Sorin Grindeanu susține că vom avea bilet unic pentru toate mijloacele de transport din București.

De joi, 17 februarie, bucureștenii vor avea nevoie de un bilet unic pentru mijloacel de transport din Capitală. Abonamentul unic va fi valabil pentru metrou, autobuz, tramvai sau troilebuz.

Citeste si: Ce a pățit o tânără care mergea cu metroul la stația Mihai Bravu! Tot mai multe femei sunt agresate zilnic: „Mă privea cu satisfacție când a văzut că m-am speriat”

Bilet unic la STB, Metrorex și la trenurile din zona București-Ilfov 

Cfrcalatori.ro. a anunțat că începând de oi, 17 februarie, cetățenii din Capitală vor circula cu bilet unic sau abonament pe toate mijloacele de transport din zona București- Ilfov.

Citeste si: Ce se întâmplă cu abonamentele STB după ce greva s-a încheiat. Măsuri pentru bucureștenii afectați de protestul angajaților STB

”Începând de astăzi, 17 februarie 2022, atât turiștii cât și locuitorii orașului București și ai județului Ilfov pot călători cu un singur bilet sau abonament cu toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz.

Noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, 1 lună, 6 luni sau 12 luni și diversele combinații de sisteme de transport (transport de suprafață+ metrou +feroviar, transport de suprafață+feroviar, metrou+ feroviar,  indiferent de operatorul feroviar).

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În prima etapă, CFR Călători va vinde doar carduri preîncărcate cu titluri de călătorie de tip orar: abonament metropolitan integrat de 24 ore, respectiv 72 ore, iar celelalte tipuri (valabile 1 lună, 6 luni sau 12 luni, S-M-F, S-F sau M-F) se vând prin punctele de vânzare ale STB și respectiv Metrorex. De asemenea, trenurile CFR Călători spre/dinspre aeroport sunt dotate cu validatoare STB”, anunță  cfrcalatori.ro.

Anunțul ministrului Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță faptul că, începând de joi, în București-Ilfov, se va putea circula cu bilet sau abonament unic pe toate mijloacele de transport: tren, metrou, autobuz, tramvai sau troileibuz.

Anunțul a fost făcut și de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe o rețea socială:  ”De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troleibuz!

Am semnat Ordinul de ministru necesar.

Noile titluri de călătorie sunt valabile pentru intervale de: 24 h/ 72 h/ 1 lună/ 6 luni/ 12 luni.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov”. 

 

Sorin Grindeanu promite noi autostrăzi și noi investiții în infrastructura din România

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit despre faptul că România va avea noi autostrăzi, dar și investiții în modernizarea infrastructurii. Ultima autostradă anunțată este cea care va face legătura dintre Belgrad și Timișoara:

”(…) Au fost depăşite, iar în următoarele două săptămâni urmează să se finalizeze acordul bilateral dintre România şi Serbia, astfel încât la vizita mea de la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, pe care o voi avea la Belgrad, să pot semna acest acord bilateral cu omologul sârb, iar ultimele semne de întrebare legate de realizarea acestui proiect să fie înlăturate şi să intrăm în linie dreaptă pentru realizarea lui”, a afirmat Sorin Grindeanu.