Ce avantaje îți oferă creditele IFN?

Author: Oana Iosif

Un credit rapid, online se poate obține aproape imediat, dacă sunt îndeplinite condiții minime solicitate. Un astfel de împrumut nu este aprobat de bănci, ci de o instituție financiară nebancară. Astfel, vei putea să rezolvi situațiile neprevăzute care apar și care necesită bani, de care nu dispui.

Atunci când familia sau prietenii nu te pot ajuta cu un împrumut pentru situații urgente ești obligat să găsești soluția în altă parte. Băncile oferă credite de nevoi personale, dar pentru a te încadra în cerințe trebuie să întocmești un dosar. Acest lucru necesită timp și există riscul ca solicitarea să îți fie respinsă. O posibilă rezolvare este să te adresezi unei instituții financiare nebancare (IFN). Aceste entități pot acorda împrumuturi rapid, fără a solicita foarte multe documente și justificări. 

Care sunt avantajele creditelor IFN? Îți oferim răspunsurile pentru ca tu să iei cea mai bună decizie. 

1. Stabilește suma necesară

Pentru orice problemă există o soluție. Acesta este cazul unei împrejurări în care te poți găsi fără să vrei și pentru rezolvarea căreia ai nevoie de bani. Cum bugetul nu îți permite cheltuieli în plus, ai nevoie de sprijin din exterior. Pentru aceasta trebuie să știi cu precizie despre ce sumă este vorba, pentru a putea solicita și obține banii rapid. 

2. Alege instituția creditoare

O instituție financiară nebancară oferă credite, în același mod în care o face și banca, percepând o dobândă pentru suma împrumutată. Ce trebuie să faci? În primul rând intră pe internet și caută entitatea financiară care te poate ajuta. Apoi, verifică direct pe site-ul acesteia dacă poți împrumuta suma de bani de care ai nevoie. 

3. Simulează online împrumutul

Pe site-ul web al instituțiilor financiare nebancare ai ocazia să verifici care este perioada contractuală și valoarea totală a sumei de rambursat pentru creditul tău, astfel încât să știi de la început ce te așteaptă. 

4. Condiții de creditare

Un avantaj al creditului IFN este că nu trebuie să justifici pentru ce ai nevoie de bani, nu mergi fizic la sediul instituției și nici nu ai de trecut condiții dificile pentru a solicita împrumutul. Sunt totuși sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont:

Să ai reședința în România;

Să ai vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani;

Să ai cum să demonstrezi că realizezi un venit lunar;

Să nu ai datorii active;

Să ai un cont bancar activ și un card bancar atașat acestuia;

Să ai posibilitatea să utilizezi un serviciu de internet banking. 

5. Solicitare online

Cererea pentru credit se depune online, prin completarea formularului existent pe site. Va trebui să atașezi o copie a actului de identitate și să oferi extrasul de cont bancar. Dacă condițiile sunt îndeplinite, în cel mai scurt timp vei primi banii direct în contul bancar furnizat. 

Ce alte avantaje oferă un IFN?

Nu există comision sau taxă de administrare a creditului sau a contului pentru creditul acordat;

Nu se solicită și nu se percep taxe pentru rambursarea anticipată;

Nu există comision sau taxă pentru analiza dosarului. 

6. Rambursarea creditului IFN

Ca orice împrumut, creditul IFN trebuie restituit, cel târziu la finalul perioadei contractuale. Dacă ai banii mai devreme poți face rambursare anticipată. Acest lucru este în avantajul tău pentru că vei plăti per total un cost mai mic. Când restitui banii mai devreme plătești doar suma împrumutată și dobânda acumulată până în acel moment. 

În situația în care nu poți plăti creditul, ai posibilitatea să apelezi la amânarea împrumutului. Acest serviciu se plătește suplimentar. 

Dacă știi că nu ai banii, trebuie să anunți telefonic și vei găsi cea mai bună soluție de rambursare a împrumutului cu ajutorul angajaților entității financiare. 

Nu uita, pentru orice zi de întârziere se calculează penalități. Neplata sumei datorate îți afectează bonitatea, astfel încât, pe viitor, există posibilitatea să nu poți primi un alt credit. 

Un împrumut la o instituție financiară nebancară se poate solicita rapid, dacă este vorba despre o sumă mică. Totul se face online, condițiile sunt lejere, iar dacă sunt îndeplinite cerințele, banii îți sunt virați imediat în cont. Rambursarea la timp îți poate aduce posibilitatea realizării unei noi cereri, la aceeași entitate financiară, valoarea creditului fiind mai mare. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.