Certificatul verde este eliminat din Bulgaria! Când nu va mai trebui să prezinți documentul

Autor: Lavinia Medrea

Certificatul verde este eliminat din Bulgaria! Când nu va mai trebui să prezinți documentul

Sursa: PixaBay

Certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Bulgaria la intrarea în restaurante, centre comerciale sau alte locuri publice, asta după ce cazurile de COVID-19 au scăzut semnificativ.

Bulgaria elimină la certificatul verde începând cu data de 20 martie, după ce cazurile de COVID-19 au început să scadă semnificativ.

Certificatul verde nu mai este obligatoriu în Bulgaria

Cu o populație de şapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat o scădere semnficiativă a cazurilor de COVID-19 în ultimele trei săptămâni.

Luni, Bulgaria a declarat 1.235

de noi infecţii zilnice, față de peste 12.000 de cazuri noi înregistrate pe 26 ianuarie.

Citeste si: Bilanț coronavirus 22 februarie 2022: Număr uriaș de decese! Câte s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri… Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de certificatul verde”, a transmis premierul bulgar Kiril Petkov.

Totuși, Guvernul de la Sofia continuă să-i încurajeze pe cetățenii bulgari să se vaccineze. Şeful Executivului bulgar a declarat că certificatul verde va fi în continuare necesar pentru cei care vor să plece în alte ţări ale Uniunii Europene.

Restricțiile se elimină treptat în Bulgaria

Bulgaria va începe să elimine restricţiile treptat începând de joi, 24 februarie, când proprietarilor de spaţii publice precum mall-uri, cinematografe, săli de sport şi baruri li se va permite să acorde acces clienţilor care nu au certificat verde.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate? Anunțul despre pandemie făcut de medicul Octavian Jurma: „Mai avem un pic”

Începând cu 5 martie, toţi călătorii străini care au certificat verde vor avea voie să intre în Bulgaria.

De pe data de 20 martie, dacă totul merge bine, certificatul verde va fi necesar doar pentru cei care vor să călătorească în străinătate, a declarat inspectorul şef de sănătate al ţării, Angel Kunchev.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.