Ce spune medicul Adrian Marinescu despre doza a patra de vaccin împotriva coronavirusului

Autor: Marina Ionescu

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală, a vorbit despre doza a patra de vaccin.

Medicul Adrian Marinescu a declarat, la Antena 3, că situația pandemiei în România, în acest moment, este echilibrată. Directorul medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală a vorbit și despre doza a patra de vaccin.

Citeste si: Certificatul verde este eliminat din Bulgaria! Când nu va mai trebui să prezinți documentul

Adrian Marinescu, despre doza a patra de vaccin

Adrian Marinescu a spus că momentan nu este de luat în calcul a patra doză de vaccin. El a precizat că aceasta ar fi pentru persoanele vulnerabile, cu o imunitate scăzută, și a dezvăluit ce evoluție epidemiologică se așteaptă să vadă în următoarea perioadă în România.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate? Anunțul despre pandemie făcut de medicul Octavian Jurma: „Mai avem un pic”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Este evident că situația de acum este echilibrată. În următoarele săptămâni va fi mult mai clar acest lucru. Și nu cred că vor fi schimbări notabile. Cred că odată ce vom avea acest echilibru, el se va păstra. Chiar dacă vorbim de subvariante, nu înseamnă că nu putem fi și prudenți.

Legat de doza a patra, nu știu dacă e de luat în calcul acum și cred că se discută strict de persoanele vulnerabile, de cei care au imunitate scăzută și pentru care ar fi un plus la nivelul răspunsul imun, nu e vorba de

toată populația. Nu cred că intră în discuție să facă doza a patra pentru toată lumea. Cred că lucrurile astea vor fi de urmărit! 

Dacă situația epidemiologică va fi așa cum sperăm, într-o echilibrare continuă, cred că la un moment dat vom ajunge în punctul în care vom gândi preventiv, probabil pentru un interval de timp că anual vom face un vaccin”, a declarat Adrian Marinescu la Antena 3

În urmă cu câteva luni, șeful Campaniei Naționale de Coordonare a Activității de Vaccinare anti-Covid-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, preciza necesitatea mai multor doze de vaccin.

„Având în vedere faptul că Agenția Europeană a Medicamentului a transmis că se pot recomanda trei doze de la început, pentru că toate studiile au arătat că efectul imunogen, creșterea nivelului de anticorpi este mult mai bună în cazul celor trei doze, în comparație cu două doze, cred că schemă completă, cel puțin pentru moment, va rămâne schema cu două doze și ulterior va fi modificată”, a explicat dr.

Valeriu Gheorghiță.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.